Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schlierenzauer tar pause på sin egen bursdag

- Trist for han, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

GIR SEG FOR SESONGEN: Gregor Schlierenzauer har hoppet sitt siste renn for sesongen Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
GIR SEG FOR SESONGEN: Gregor Schlierenzauer har hoppet sitt siste renn for sesongen Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Torsdag morgen kom nyheten om at den østerriske skihopperen, Gregor Schlierenzauer  gir seg for sesongen.
Schlierenzauer har ikke fått tingene til å stemme denne sesongen, og ble vraket til det siste rennet av hoppuka. I de to første rennene klarte han ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen, mens han ble nummer 21 i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Vil vekk fra rampelyset Schlierenzauer har flest verdenscupseiere i hopp gjennom tidene, 53 i tallet, og han tok sin siste verdenscupseier 6.desember 2014 på Lillehammer. Skihopperen som fyller 26 år i dag, sier torsdag at han tar en pause på ubestemt tid, og at han ønsker å komme seg bort fra rampelyset.

 - Ryggsekken har ganske enkelt blitt for tung å bære, skriver han på sin internettside.

- På høyde med Wirkola Sportssjef for det norske hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, sier til Dagbaldet at han forstår valget til Schlierenzauer.

- Jeg forstår han veldig godt. Når du ser på hans merittliste, og ser på hvilket nivå han har vært på, så skjønner jeg godt at han tar avstand.

Bråthen påpeker betydningen Schlierenzauer har hatt for hoppsporten.

- Han er en historisk god utøver hvis man ser på antall v-cupseire. Han har betydd for mye interessen i Østerrike, men også internasjonalt. Schlierenzauer har vært med på å prege og utvikle idretten, og er på høyde med Birger Ruud, Bjørn Wirkola og Matti Nykänen, sier Bråthen.

Schlierenzauer har fire OL-medaljer, deriblant ett gull, seks VM-gull, fire gull i skiflygings-VM og to sammenlagtseiere i hoppuka.

GLANSDAGENE: Anders Jacobsen og Gregor Schlierenzauer sammen på pallen etter hoppuka 2012/2013. Foto:  (AP Photo/Kerstin Joensson)
GLANSDAGENE: Anders Jacobsen og Gregor Schlierenzauer sammen på pallen etter hoppuka 2012/2013. Foto: (AP Photo/Kerstin Joensson) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media