Schlirenzauer vant på svart norsk hoppdag

Få svar med tanke på VM-uttak.

Den norske hoppledelsen fikk ingen gratishjelp i forhold til VM-uttaket etter den svake innsatsen i onsdagens verdenscuprenn i Klingenthal.

Henning Stensrud ble beste norske på 10.-plass, mens karer som Sigurd Pettersen og Tom Hilde mislyktes fullstendig og nådde ikke finaleomgangen. Anders Bardal, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl som nummer 17, 23 og 28 imponerte heller ikke.

– Dette var ingen god dag, og vi fikk ingen klare svar i dag. Det blir nytt renn i Willingen til lørdag, og vi får se etter det, sa assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl til NTB.
Berdahl fikk se få norske lyspunkter onsdag ettermiddag.

– Henning er fornøyd med resultatet etter et OK renn, og førstehoppet til Bardal er bra.

Sigurd Pettersen hoppet sterke 142,5 meter i hoppet som ble annullert etter at juryen bestemte seg for å sette ned farten.

– Det låste seg i hoppet etterpå. Det snødde hele tiden her, og det var trått i sporet. Han klarte ikke å slappe av. Men Sigurd har hatt en del gode hopp i det siste og er på gang, mente Berdahl.

De norske reiser videre til Willingen torsdag, der det er offisiell trening fredag. Lørdag er det laghopp, mens det er normalt individuelt renn søndag.

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer vant i Klingenthal og knappet kraftig inn på ledelsen til Anders Jacobsen i verdenscupsammendraget. Avstanden mellom de to er nå på 86 poeng.

Jacobsen og Roar Ljøkelsøy sto over rennet i det tidligere Øst-Tyskland.

(NTB)
BEST AV DE NORSKE: Henning Stensrud endte på 10.plass på en ellers svak norsk hoppdag. Foto: Scanpix
BEST AV DE NORSKE: Henning Stensrud endte på 10.plass på en ellers svak norsk hoppdag. Foto: Scanpix Vis mer