Schmeichel bablet for mye

Fikk sparken i BBC.

(Dagbladet.no): Tidligere Danmark- og Manchester United-keeper Peter Schmeichel mister jobben i BBC. Det skriver Daily Mirror i dag.

Den svære dansken var vert for det tradisjonsrike lørdagsprogrammet «Match of the Day», men BBC-ledelsen likte ikke stilen til Schmeichel i TV-ruta.

De var lei av danskens endeløse, bablende setninger, forteller BBC-kilder til avisa.

Først ble Schmeichel sendt på TV-kurs, men det hjalp lite. Dansken gikk heller ikke med på å bli flyttet over til et mindre prestisjefylt fotballprogram.

I stedet kjøpes Schmeichel ut av kontrakten, han får 50 000 pund (580 000 kroner) i lomma for å gå seks måneder før kontrakten utløper.

Danske TV 3 er ikke like misfornøyd med legenden. Der får eks-keeperen nesten 70 000 kroner for å gi ansikt til kanalens Champions League-show.

BBC forteller i en pressemelding at det var danskens kontrakt med TV3 som førte til at han slutter i den britiske statskanalen.

- Begge parter åpner for at vi skal jobbe sammen ved passende anledninger i framtida, skriver BBC.

BEST I BURET: Keeperlegenden Peter Schmeichel var ikke god nok for BBC, skriver Daily Mirror. Foto: Scanpix/Reuters
BEST I BURET: Keeperlegenden Peter Schmeichel var ikke god nok for BBC, skriver Daily Mirror. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

De tidligere proffspillerne Gavin Peacock og Lee Dixon står klare for å steppe inn for Schmeichel sammen med Alan Hansen og Mark Lawrenson i neste «Match of the Day».

Newcastle-spiss Alan Shearer blir lansert som erstatter for Schmeichel i BBC på lang sikt.

FORTSETTER FOR TV 3: Offisielt slutter Peter Schmeichel som BBC-ekspert på grunn av jobbing for dansk tv.