Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schmeichel debuterte mot Norge

Begge tapte sin landslagsdebut for Danmarks ungdomslandslag med 1-3. Peter Schmeichel mot DDR i 1984. Sønnen Kasper (20) med samme sifre mot Norge torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark-Norge 1-3: Peter Schmeichel ble senere kåret til verdens beste keeper. Han hadde en fremragende karriere for Danmarks A-landslag og Manchester United.

Nå håper sønnen Kasper å gå i fotsporene etter sin berømte keeperfar.

Men i debuten må han se på at mål fra Kevin Larsen (straffe), Erik Midtgarden og Alexander Mathisen sørget for at Norges U21-gutter slo Danmarks U20-lag i Helsingør torsdag.

- Kasper klarte seg veldig bra, og kunne ikke gjøre noe med målene. Det første kom på straffe, de to siste da norske spillere kom alene med ham, sa danskenes administrative leder Christian Bordinggaard.

- Kasper er en kopi av sin far. Det er utrolig hvor likt temperament de har når de dirigerer forsvaret. Det gnistrer og høres godt, sa Bordinggaard.

Schmeichel junior er Manchester City-spiller (!), men er lånt ut til Bury for å få spilletid. Danskene har hatt et eget U20-lag siden 1985 for å minske gapet opp til sitt eget U21-landslag.

Kasper Schmeichels årgang er den som skal prøve å kvalifisere Danmark for U21-EM i 2009.(NTB)

Si din mening:
•Hvem er verdens beste keeper gjennom tidene?

DÅRLIG DEBUT: Danmarks målvakt Kasper Schmeichel må se på at de norske spillerne jubler i U21-kampen i fotball i Helsingør torsdag ettermiddag. Kampen endte med seier 3-1 til Norge etter scoringer av Kevin Larsen, Erik Midtgarden og Alexander Mathisen. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/SCANPIX
DÅRLIG DEBUT: Danmarks målvakt Kasper Schmeichel må se på at de norske spillerne jubler i U21-kampen i fotball i Helsingør torsdag ettermiddag. Kampen endte med seier 3-1 til Norge etter scoringer av Kevin Larsen, Erik Midtgarden og Alexander Mathisen. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/SCANPIX Vis mer
image: Schmeichel debuterte mot Norge