- Schmeichel er bare redd

Rekdal om danskens stikk mot Lindegaard.

PÅ VEI TIL UNITED: Manchester United og Aalesund satt i går i forhandlinger om Anders Lindegaard, uten å bli enige. Men partene kan komme til enighet i løpet av fredagen. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
PÅ VEI TIL UNITED: Manchester United og Aalesund satt i går i forhandlinger om Anders Lindegaard, uten å bli enige. Men partene kan komme til enighet i løpet av fredagen. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Anders Lindegaard ble skuffet da Peter Schmeichel i forrige uke frarådet Manchester United å satse på ham.

- Jeg er ganske sikker på at de heller går for en som Pepe Reina, sa den tidligere keeperkjempen til Manchester Evening News.

Nå er Lindegaard likevel nær å realisere drømmeovergangen. Aalesund-trener Kjetil Rekdal tror Schmeichel tenkte mer på seg selv enn United da han uttalte seg om AaFK-keeperen.

- Hvis Lindegaard kommer til United, er Schmeichel redd for at det skal komme en annen fra Danmark og få det samme store navnet som ham selv. Garantert, sier Rekdal til Dagbladet.

- Du mener det er motivet hans?

- Ja, i samtidig som sønnen hans Kasper aldri vil komme til United hvis Lindegaard går dit nå. I så fall kommer Lindegaard til å være på Old Trafford de neste 10 årene.

- Anders takler presset
- Men det skal vel godt gjøres for Lindegaard å få den samme statusen i United som Schmeichel?

TROR IKKE PÅ LINDEGAARD: Peter Schmeichel tror United vil ha en målvakt som kan gå rett inn og være førstekeeper. I den kategorien plasserer han ikke Anders Lindegaard. Foto:   (AP Photo/Lai Seng Sin)
TROR IKKE PÅ LINDEGAARD: Peter Schmeichel tror United vil ha en målvakt som kan gå rett inn og være førstekeeper. I den kategorien plasserer han ikke Anders Lindegaard. Foto: (AP Photo/Lai Seng Sin) Vis mer

- Det ser jeg ikke bort fra at han kan klare. Han er 26 år nå, og kan være aktiv i hvert fall til han er 35-36. Da har han 10 år på seg til å gjøre noe lignende, sier Rekdal.

AaFK-treneren tror ikke Lindegaard får en tøffere start på en eventuell United-karriere, ved at det nå sprer seg en oppfatning i England om at han er en keeper Peter Schmeichel ikke har trua på.

- Hvis du går til United, har du et vanvittig press uansett. Men Anders har kommet på landslaget og bevist at press er noe han klarer fint. I United skal han ut i en sinnssyk konkurransesituasjon, i tillegg til at alle kampene er ekstremt viktige. United kjemper om titler på alle fronter, og et feilskjær kan gjøre at ligagullet glipper, eller at de ryker ut av Champions League eller FA-cupen. Konsekvensene av å gjøre en tabbe vil være mye større enn før. Det er noe Anders bare må tilpasse seg. Noen blir utrolig mye bedre av det, mens andre får problemer.

- Hva kan du si om mentaliteten til Lindegaard, har han det som skal til for å lykkes i en internasjonal toppklubb?

- Anders er helt gæren. Han blir fornærmet når han slipper inn mål, og pissesur når vi taper. Han er veldig flink til å bygge seg opp inn mot en kamp. Ikke dermed sagt at han lykkes hver gang, men han er lærevillig og ydmyk, sier Rekdal.

- Tippeligaen er mye mer krevende
Lindegaard imponerte ikke på samme måte i Danmark som det han har gjort for Aalesund. Rekdal forklarer det med at den norske ligaen passer ham mye bedre enn den danske.

- Han fikk aldri vist hva han står for i den danske ligaen. Det er lite skudd, lite innlegg, lite feltarbeid og igangsettinger. Tippeligaen er mye mer krevende, der er du mye mer i aksjon. Anders kom til en perfekt plass. Selv om vi har gjort det bra, har Anders vært ekstremt viktig. Vi har aldri vært så dominante at han har vært arbeidsledig, og det har utviklet ham.

TROR LINDEGAARD KAN FÅ SCHMEICHEL-STATUS: Og det er Kjetil Rekdal overbevist om at den danske keeperlegenden er redd for. 
Foto: ARNT E. FOLVIK
TROR LINDEGAARD KAN FÅ SCHMEICHEL-STATUS: Og det er Kjetil Rekdal overbevist om at den danske keeperlegenden er redd for. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Om han havner i United kommer han derimot til en klubb som er vant med å styre kampene, og hvor keeperen i lange perioder kan ha lite å gjøre.

Daglig leder Henrik Hoff var ikke på vei hjem til Aalesund da Dagbladet ringte i 10.30-tida.

- Vi er i en forhandlingssituasjon. Utover det har jeg ikke noen kommentar til verken det ene eller det andre, sier han.

LILLE-SCHMEICHEL: Om Lindegaard går til United, tror Rekdal det blokkerer alle muligheter for at Kasper Schmeichel følger i farens fotspor. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
LILLE-SCHMEICHEL: Om Lindegaard går til United, tror Rekdal det blokkerer alle muligheter for at Kasper Schmeichel følger i farens fotspor. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer