Schmeichel hevder Premier League-skader skyldes puslete spillere

- De er ikke vant til dueller lengre.

BEDRE FØR: Den danske keeperlegenden Peter Scheichel (i midten) mener de moderne fotballreglene ikke gagner spillerne. Tvert imot, han mener de økte skadeproblemene i Premier League skyldes at dommerne tillater for lite. Her er han under trekningen av EM i 2012. Foto: AFP/Franck Fife.
BEDRE FØR: Den danske keeperlegenden Peter Scheichel (i midten) mener de moderne fotballreglene ikke gagner spillerne. Tvert imot, han mener de økte skadeproblemene i Premier League skyldes at dommerne tillater for lite. Her er han under trekningen av EM i 2012. Foto: AFP/Franck Fife. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere endringer har skjedd i engelsk fotball siden keeperlegenden Peter Schmeichel (51) la fotballskoene på hylla i 2003.

Dommerne slår blant annet hardere ned på tøffe taklinger og dueller nå enn før, noe dansken mener er årsaken til at spillerne har lettere for å få slagskader.

- Spillerne er ikke vant til det (fysisk kontakt) lenger, og jeg tror det kan være grunnen til alle slagskadene. Fjerner du den fysiske dimensjonen fra spillet og du blir taklet, er sjansene for å bli skadet høyere fordi spilleren ikke er vant til det, sa Schmeichel til International Business Times.

For lite dueller Ifølge ham og den engelske avisen har det vært en nedgang i muskelskader de siste årene, men en økning i slagskader. Schmeichel spør seg hvorfor.

- Hvordan er det mulig? Hva er det som skjer? Mangel på fysisk kontakt, forskjeller i sko og beskyttelse. Det er rart, jeg tror ikke man kan skylde på antallet kamper, sier Schmeichel.

Jorid Degerstrøm, lege for det norske herrelandslaget, er ikke enig i Schmeichels uttalelser.

- Det er ingen forskning som viser at man er mindre skadeutsatt om man er vant til å bli taklet hardt på fotballbanen. Hvor alvorlig skaden blir, kommer  helt ann på skademekanismen, altså hvordan skaden skjer. Blir man taklet stygt, så er risikoen for skade den samme som om man er vant med stygge taklinger, sier Degerstrøm til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer