Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark ute av VM i Russland

Schmeichel hyller Hareide: - En fantastisk landslagssjef

Peter Schmeichel fulgte sønnen fra tribunen. Sammen med et nesten samlet pressekorps, hyller han Åge Hareide og Danmark.

LEGENDE: Pappa Schemeichel hyller det danske landslaget dagen etter tapet for Kroatia. Foto: AFP / Oli Scarff
LEGENDE: Pappa Schemeichel hyller det danske landslaget dagen etter tapet for Kroatia. Foto: AFP / Oli Scarff Vis mer

Søndagens tap for Kroatia var takk og farvel til Danmark og Åge Hareide i årets VM. Danskene tok seg videre fra gruppespillet, men i åttedelsfinalen sa det stopp mot Kroatia.

Hareides menn kjempet godt, og var bedre enn kroatene i store deler av kampen, men etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse sa det stopp.

Danmark beskriver seg ofte som en fotballnasjon, og forventningene er generelt høye hos naboen i sør, men til tross for tap og VM-exit, hylles Hareide og hans menn.

Stolt pappa

Blant dem som trekker fram superlativene, er Peter Schmeichel. Han sto i mål da Danmark tok seg til kvartfinalen i 1998. Søndag satt han på tribunen og fulgte landsmennene på kloss hold.

- Jeg er tom for ord. Jeg kunne ikke vært mer stolt av landet mitt, sønnen min, lagkameratene hans, støtteapparatet og vår fantastiske landslagssjef Åge Hareide. Når vi har fått tørket alle tårene, vil vi se hvor godt vi gjorde det, skriver Schmeichel på Twitter.

Han er selvfølgelig faren til Danmarks nåværende keeper, Kasper, og da sønnen reddet Luka Modrics straffe i ekstraomgangene, zoomet kameraene inn på en hemningsløst jublende pappa på tribunene.

- Falt med ære

Under gruppespillet mottok det danske landslaget mye kritikk fra hjemlig media. De mente at laget spilte for defensivt, og kampen mot Frankrike - den eneste målløse i VM på det tidspunktet - fikk mange til å trekke lange gjesp.

Mot Kroatia så mange en forbedring. De så et dansk lag som gikk for seieren, satte Modric og co. under press, og et lag som vel så gjerne kunne gått seirende ut av kampen.

Det er derfor langt mer positive oppslag som møter Hareide og spillerne dagen etter tapet.

«De falt med ære», «det danske landslaget har egenskaper» og «klart Danmarks beste kamp» m, skriver avisene ifølge NTB.

«Dette var Danmarks klart beste kamp i VM, men altså ikke nok. Til gjengjeld var det en kamp der Danmark hadde hjerte, og det gjør tross alt hjemturen enklere», mener kommentator i Ekstra Bladets, Allan Olsen.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media