Schmeichel rota bort seieren

MANCHESTER (NTB): Krisen fortsetter for Manchester United. I dag dummet Peter Schmeichel seg ut og forærte Barnsley scoringen som gir eliteseriens jumbolag omkamp hjemme i 5. runde i FA-cupen.

Krisen fortsetter for Manchester United. I dag dummet Peter Schmeichel seg ut og forærte Barnsley scoringen som gir eliteseriens jumbolag omkamp hjemme i 5. runde i FA-cupen.

Peter den store opptrådte som Peter den slurvete på Old Trafford. Dansken bommet regelrett på ballen på et enkelt tilbakespill, og John Hendrie benyttet sjansen til å gi Barnsley en sensasjonell ledelse sju minutter før pause.

Skaden ble delvis reparert da Teddy Sheringham utlignet fire minutter senere, men United greide ikke å avgjøre mot bunnlaget. Før jul ble Barnsley sendt hjem med 0-7 i bagasjen, søndag kunne med litt flaks sikret seg kvartfinalekamp mot Newcastle. Det sier alt om problemene United sliter med, og Alex Fergusons mannskap har bare vunnet en av de siste seks kampene.

Nevland fra start

Uten spillere som Paul Scholes, Nicky Butt, Andy Cole og en syk Ole Gunnar Solskjær slet hjemmelaget med presisjonen i angrepsspillet, og tempoet var ikke i nærheten av United på sitt beste. Det hjalp ikke en gang at David Beckham kom inn etter pause. Han erstattet en Ronny Johnsen som hadde vært en av banens beste spillere fra sin sentrale midtbaneposisjon. Vestfoldingen skapte muligheter med løpene sine, men han har slitt med en strekk den siste tiden.

På grunn av Solskjærs magetrøbbel fikk Erik Nevland prøve seg fra start for første gang. 20-åringen jaktet villig på målsjanser men ble for lett i kamp om upresise oppspill. Han ble byttet med Jordi Cruyff snaue kvarteret ut i 2. omgang.

Henning Berg var på plass i midtforsvaret, men landslagsstopperen bærer preg av at laget sliter. Formen er ikke like god som før jul.

Magi(ggs)

Bare litt magi av Ryan Giggs reddet kvelden fra å bli helsvart for hjemmelaget. Han hælsparket et langt oppspill til Sheringham som fosset igjennom forsvaret og la ballen til side for keeper.

United hadde flere muligheter til å avgjøre, blant annet da Brian McClair dundret ballen i stolpen, men det kunne like gjerne ha vippet den andre veien. Alene med keeper skjøt Hendrie håpløst over fra 13-14 meter, før han ble byttet ut. Reserven Andy Liddell hadde bare vært på banen i et minutt da han ble snytt for straffe åtte minutter før slutt. Uniteds Gary Neville var ikke nær ballen da han feide Liddell over ende.

1-1 betyr at lagene må møtes igjen på Oakwell Ground i Barnsley. Med det tette kampprogrammet United har, var omkamp det siste manager Ferguson ønsker seg. Forspranget i serien har krympet bekymringsfullt etter jul, og i mestercupen venter snart franske Monaco. 1998 kan bli det året alt glipper for Manchester United.