Schmeichel scoret mot Belgia

Danmark spilte uavgjort 2-2 mot Belgia i sin siste EM-oppkjøringskamp i Parken.

Dankene klarte det som nordmennene ikke klarte tidligere i år - Å score mål på Belgia. Danmark ledet kampen to ganger og burde ha vunnet. Men til dels usikkert forsvarsspill førte til to belgiske utlikninger.

Jon Dahl Tomassen førte hjemmelaget opp i ledelsen før pause. Lorenzo Staelens utliknet like etter sidebytte, før den store landslagsmålvakten Peter Schmeichel fikk anledning til å score sitt første landslagssmål noensinne. Sporting Lisboas siste skanse feilet ikke da han fikk sjansen fra straffesparkmerket etter en times spill.

Men det holdt ikke for Schmeichel å bli dansk matchvinner. Marc Wilmots sørget for ulikning etter rot i det danske forsvaret etter 73 minutters spill.

Men selv om det var mye usikkerhet å spore i danskenes bakre rekker, viste kampen at Bo Johanssons gutter har noe på gang. Offensivt virker laget å være bedre rustet enn på svært lenge.

Men det må kanskje også til, for danskene skal ut i den tøffeste EM-gruppen med regjerende verdensmester Frankrike, Nederland og Tsjekkia.

Danmark - Belgia 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Jon Dahl Tomasson (37), 1-1 Lorenzo Staelens (53), 2-1 Peter Schmeichel (str.60), 2-2 Marc Wilmots (73).

26.993 tilskuere.

(NTB)