Schmeichel slutter i United

Den danske suksesskeeperen Peter Schmeichel (34) slutter i Manchester United ved sesongslutt. Det harde ligaprogrammet er mye av årsaken til at Schmeichel ikke orker å være i klubben.


OVER NÅ: Peter Schmeichel synes ligaprogrammet i England er for hardt. Derfor slutter han i Manchester United ved sesongslutt.

Ligaprogrammet i England er et av de aller hardeste i verden, og nå mener altså den danske kjempen at nok er nok.
Schmeichel sier at det tette engelske kampprogrammet gir ham for liten tid til å forberede seg mellom hver kamp. Spesielt uheldig er dette når dansken stadig er plaget av skader, skriver JyllandsPosten.

Schmeichel forlater United i mai neste år. Da har han vært i klubben i hele åtte år.

United har kontrakt med Schmeichel ut år 2000, men på et pressemøte i går, meddelte Schmeichel at han har fått klubbens tillatelse til å reise før tiden.
35-åringen understreket også at han ikke har tenkt å avslutte sin keeperkarriere nå. Derfor skal han finne en ny - fortrinnsvis dansk - klubb. Dermed kan han havne i FC København sammen med sin tidligere landslagskamerat Brian Laudrup.

Andre europeiske klubber skal også være interessert i å sikre seg den danske hissigproppen.

Manchester United har allerede startet jakten på Schmeichels erstatter. Aston Villa-keeperen Mark Bosnic er et av de heteste navnene akkurat nå.