Schmeichel til Villa

Peter Schmeichel skal spille for Aston Villa neste sesong. - Det blir en stor utfordring, sier Schmeichel.

Schmeichel gikk fra Manchester United til Sporting Lisboa i 1999, men dansken ønsket ikke å forlenge kontrakten med portugiserne da kontrakten gikk ut i vår.

- Jeg hadde noen muligheter denne sommeren - legge opp, fortsette å spille eller å gå på en mulig TV-jobb - og jeg ga meg selv tid til å finne ut hva jeg ville, sier Schmeichel.

Til slutt ble det Aston Villa som fikk signaturen. Dansken har skrevet under på en ettårskontrakt med mulighet for å utvide avtalen med ytterligere et år.

- Det eneste stedet jeg kunne fortsette å spille, var i Premier League. Jeg vil ikke si at jeg angrer på at jeg dro til Portugal, men til tider har jeg savnet atmosfæren, det gode spillet og den fysiske delen av kampene, sier Schmeichel.

Aston Villa håper Schmeichel skal bety så mye for klubben som han i sin tid gjorde i Manchester United.

- Peter Schmeichel er en vinner tvers igjennom. Og han er fortsatt like sulten på suksess, sier Villa-manager John Gregory.

Schmeichel-avtalen forklarer hvorfor Villa kvittet seg med David James i går.

- Schmeichel blir mitt førstevalg denne sesongen. Jeg har allerede lagt press på ham fordi han har vunnet en mesterskapsmedalje i alle United klubbene han har vært, sier Gregory.

Dansken kan få sin debut i Villa-trøya allerede i en intertoto-kamp på lørdag.

26. august skal han stoppe baller fra sine gamle lagkamerater i Manchester United. Villa møter United i tredje ligarunde.

- Jeg vet det vil bli rart å ikke spille for United, men jeg håper folk respekterer min avgjørelse. Jeg vet at jeg aldri kan spille for United igjen, men Villa er også en stor klubb.

- Jeg ser fram til en stor utfordring med Aston Villa, sier Schmeichel.

Schmeichel spilte 129 kamper med flagget på brystet før han takket for seg på landslaget i april i år.

(Dagbladet.no)

TILBAKE: Peter Schmeichel gjør et sensajonelt comeback i Premier League.