Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schmeichel tipset Ferguson om dansk stoppertalent

Imponerte den gamle keeperkjempen mot Chelsea.

SNAKKET MED EKS-SJEFEN: Peter Schmeichel sier han har tipset United-sjef Alex Ferguson om det danske talentet Jores Okore. Foto:               Ahp/Photo by Dan Chung/REUTERS
SNAKKET MED EKS-SJEFEN: Peter Schmeichel sier han har tipset United-sjef Alex Ferguson om det danske talentet Jores Okore. Foto: Ahp/Photo by Dan Chung/REUTERS Vis mer

(Dagbladet): Nordsjælland tapte 0-4 mot Chelsea i går - men det danske laget yppet seg i perioder mot favorittene fra London.

Forsvarsspilleren Jores Okore (20) regnes som et av de største talentene i Danmark - og tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel sier han allerede har tipset manager Alex Ferguson om talentet.

- Jeg har allerede nevnt ham til Alex (Ferguson), sier Schmeichel til Sky Sports, ifølge B.T.

Kan bli ettertraktet
Schmeichel spår at flere toppklubber snart vil vise interesse for Okore.

- Jeg tror alle som har sett ham, og som har forskjellige kontakter blant fotballklubber er nødt til å holde øye med denne spilleren, sier Schmeichel.

Talentspeider Stig Torbjørnsen nevnte Okore som en fremtidig stjerne før sommerens fotball-EM.

- Fantastisk
- Èn interessant spiller er en 19-åring (nå 20) i den danske troppen. Jores Okore spiller i Nordsjælland, men han vil bli fantastisk god. Han er forsvarsspiller, pg dette mesterskapet kommer kanskje litt tidlig, sa Torbjørnsen til Dagbladet før EM.

David Luiz, Ramires og to scoringer av Juan Mata sørget for 4-0 i Parken i går kveld. Likevel var Schmeichel imponert over forsvarsspillet til Okore.

- Vi har alltid visst at han er hurtig, og vi har kjent til styrkene hans. Han er god i lufta, men jeg har aldri sett ham på dette nivået, sier den gamle keeperkjempen.

TALENT: Her forsøker Nordsjælland-spiller Jores Okore å stoppe Chelseas Fernando Torres. Foto: AP Photo / POLFOTO, Jens Dresling
TALENT: Her forsøker Nordsjælland-spiller Jores Okore å stoppe Chelseas Fernando Torres. Foto: AP Photo / POLFOTO, Jens Dresling Vis mer