VERDENS TO BESTE MANAGERE? Ryktene går om hvem som kan erstatte Alex Ferguson (t.v) i Manchester United, og oftest trekkes Jose Mourinho fram som en høyaktuell kandidat. I morgen sitter de to på hver sin trenerbenk på Santiago Bernabeu. Foto: AFP  / PAUL ELLIS/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIX
VERDENS TO BESTE MANAGERE? Ryktene går om hvem som kan erstatte Alex Ferguson (t.v) i Manchester United, og oftest trekkes Jose Mourinho fram som en høyaktuell kandidat. I morgen sitter de to på hver sin trenerbenk på Santiago Bernabeu. Foto: AFP / PAUL ELLIS/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIXVis mer

Schmeichel tror Mourinho er uønsket i United

Avskrives som Ferguson-arvtaker.

• Fotballstudio kl. 20.45: Celtic (Skottland) - Juventus (Italia), Valencia (Spania) - Paris Saint-Germain (Frankrike)

(Dagbladet): Peter Schmeichel voktet Manchester Uniteds mål i åtte år på 90-tallet, gjennom hele 292 kamper.

Han fikk en perfekt avskjed da han og United-manager Alex Ferguson fikk fingrene på Champions League-trofeet - takket være Ole Gunnar Solskjærs overtidsmål - for første gang i 1999.

Nå blander dansken seg inn i diskusjonen om hvem som kan etterfølge nettopp Ferguson, når 71-åringen i løpet av få år gir seg på Old Trafford.

Det som følger Mourinho Schmeichel er klar på at Jose Mourinho, Real Madrid-treneren som er vert for United i morgen kveld, ikke bør vurderes som kandidat.

Lysluggen tror «The Special One» er for omstridt for United etter 26 år med skotsk sjef.

- Mourinho vil sannsynligvis ikke bli etterfølgeren. Jeg tror ikke at klubben bifaller alt det som følger med Mourinho, sier Schmeichel i et intervju med den spanske avisa El Mundo, gjengitt av blant andre danske Tipsbladet.

Målvakten som tidligere har vært Champions League-ekspert for danske TV3 betviler ikke Mourinhos vinneregenskaper.

- Målt på sine kvaliteter som trener er han en god kandidat. Men jeg tror ikke at klubben vil ha alle de andre tingene som omgir ham, sier Schmeichel.

Verdens største klubber? Den tidligere Danmark-målvakten med 129 landskamper ser for seg en åpen åttendedelsfinale mellom Real Madrid og United. Den første kampen går på Santiago Bernabeu i morgen, med retur på Old Trafford 5. mars.

- Det er de to største klubbene i verden. Barcelona er ikke like store. Real Madrid og Manchester United har vært dominerende de siste 100 år, og United kommer til kampen i god form, sier dansken.

- Nesten alle i verden ser på Madrid som favoritter, men det er rart. Vi burde slå dem, fordi vi har en god sesong.

VANT I 1999: Her feirer Peter Schmeichel triumfen mot Bayern München i 1999 sammen med Alex Ferguson. Foto: Sergio Perez / REUTERS / NTB SCANPIX
VANT I 1999: Her feirer Peter Schmeichel triumfen mot Bayern München i 1999 sammen med Alex Ferguson. Foto: Sergio Perez / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer