LEGENDE: Peter Schmeichel var en av verdens beste keepere og regnes som en Manchester United-legende av mange. Her sammen med sin tidligere sjef, sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Peter Schmeichel var en av verdens beste keepere og regnes som en Manchester United-legende av mange. Her sammen med sin tidligere sjef, sir Alex Ferguson. Foto: NTB ScanpixVis mer

Peter Schmeichel øyner ny jobb

Schmeichel vil bli Solskjærs sjef: - Jeg er ikke redd

Dansken ser på seg selv som en god kandidat.

Etter Ole Gunnar Solskjærs fantastiske managerdebut i Manchester United, snakker mange om at klubben igjen har funnet tilbake til røttene sine. Det er blitt gjort et poeng ut av at nordmannen er en som kjenner klubben inn og ut, og brenner for dens verdier.

Solskjær har allerede måttet tåle sammenlikninger med Uniteds legendariske manager, sir Alex Ferguson. Nordmannen spilte for skotten i 11 år og klubben hadde ikke scoret fem mål i en og samme kamp siden Ferguson ga seg i 2013.

Nå melder en annen tidligere Ferguson-elev seg på og ønsker en jobb i den engelske gigantklubben.

Fergusons mentalitet

United har signalisert at de vurderer å ansette en sportsdirektør, som blant annet vil få ansvar for spillersigneringer. Det ansvaret ligger primært hos manageren slik dagens modell er bygd opp.

Peter Schmeichel ønsker at «De røde djevlene» skal gjøre disse grepene, og sier at han selv vil vurdere å søke på jobben.

- Jeg tenker på om jeg har de nødvendige kvalitetene. Og hvis jeg finner et svar på det, kommer jeg til å lansere mitt eget navn. Jeg skal tenke godt på saken gjennom jula og over nyttår og deretter ta en avgjørelse, forteller han til BBC.

- Jeg ville elsket det hvis jobben gikk til noen som har spilt der og som kan bringe tilbake noe av Fergusons mentalitet. Det er svært viktig at Manchester United får tilbake sin egen kultur og identitet, mener dansken.

Det er liknende argument som ble brukt for å ansette Solskjær også. Schmeichel og Solskjær spilte og vant troféer sammen i Manchester United, og kjenner begge klubben godt fra før av.

- Jeg er ikke redd

Uniteds største rivaler har en sportsdirektør, og Manchester-klubben blir av mange sett på som en dinosaur som ikke henger med i tiden. Klubben har ikke maktet å gjennomføre de samme omstruktureringene.

Etter at Schmeichel la hanskene på hylla har har blant annet jobbet en del med TV og i 2007 hadde han planer om å bli sportsdirektør i Brøndby. Disse planene falt imidlertid gjennom.

Nå sikter han altså enda høyere. Og Schmeichel er ikke redd for presset en slik jobb vil medføre.

- Alle ser på deg og analyserer deg, men det er jeg ikke redd for. Som alle andre fotballspillere, har jeg lyst til å bli involvert i sporten igjen. Jeg vet at jeg begynner å bli eldre, men livet mitt har bare utviklet seg på en annen måte etter at jeg la opp som spiller, forteller 55-åringen.

Han var en av mange tidligere United-spillere som gratulerte Solskjær etter managerdebuten.

Solskjær leder United på Old Trafford for første gang 26. desember. Da er det Huddersfield som står på motsatt banehalvdel.