Schmeichel vil ha Rooney som kaptein

- Valget er enkelt, mener dansken.

 HVEM BLIR KAPTEIN:  Peter Schmeichel ønsker Wayne Rooney (t.h) som fast Manchester United-kaptein. Darren  Fletcher regnes også som en kandidat til vervet. Foto: NTB Scanpix/Chris Trotman/Getty Images/AFP
HVEM BLIR KAPTEIN: Peter Schmeichel ønsker Wayne Rooney (t.h) som fast Manchester United-kaptein. Darren Fletcher regnes også som en kandidat til vervet. Foto: NTB Scanpix/Chris Trotman/Getty Images/AFPVis mer

Keeperlegenden Peter Schmeichel mener Louis van Gaal har et lett valg når han skal plukke ut Manchester Uniteds kaptein for den kommende sesongen.

Det åpenbare valget er stjernespissen Wayne Rooney, ifølge dansken som nå er United-ambassadør.

- Det jeg virkelig liker ved Rooney er hans innstilling når det kommer til å spille for United. Uansett hvor manageren ber han om å spille, gjør han det med et smil om munnen.

- Han er klar over sin egen viktighet for laget. Og om han må spille på midtbanen, gjør han det for laget. Slikt kommer med erfaring og modenhet. Så jeg synes han er det åpenbare valget, sier Schmeichel til Sky Sports.

I mandagens seier over Liverpool på USA-turneen, valgte van Gaal nettopp Rooney som sin kaptein.

De seneste sesongene har Nemanja Vidic båret kapteinsbindet for United, men midtstopperen spiller nå for italienske Inter. Ifølge Sky Sports er Rooney, Robin van Persie og Darren Fletcher de heteste kandidatene til å overta vervet.

(NTB)