Schmeichels nye liv

- Livet etter Manchester United må nødvendigvis bli en nedtur. Det er verdens beste klubb, og alt annet blekner i sammenligning, sier Peter Schmeichel til Stavanger Aftenblad.

Den danske keeperkjempen er på plass i Stavanger. Torsdag vokter han målet for Sporting Lisboa mot Viking i 1. runde i UEFA-cupen, men Schmeichels nye klubb har små muligheter til å gå helt til topps i turneringen.

- Det er vanskelig å ha forventninger til denne UEFA-cup-deltakelsen. For oss er det aller viktigst å vinne serien hjemme i Portugal. Det er 17 år siden sist, og UEFA-cupen er bare en bonus for oss, sier Schmeichel.

Sjansene for avansement til 2. runde ser han imidlertid som gode.

- Men vi fortjener ikke noe favorittstempel. Jeg vurderer Sporting Lisboa og Viking som jevnbyrdige, sier Schmeichel høflig.

Toårskontrakt har han skrevet med portugiserne, med opsjon på ytterligere ett år. Så langt har dansken spilt to seriekamper. I åpningskampen vant Sporting, til tross for en keepertabbe. Deretter holdt han buret rent da klubben tok en ny seier.

- Jeg innser at jeg har en vei å gå. Ikke minst må jeg lære meg portugisisk - det var jo en av grunnene til at jeg ønsket å bytte klubb. Et par misforståelser har det vært i kampene, men det går bedre og bedre, sier Peter Schmeichel.

(NTB)