Schmid beste norske på sjetteplass

Moan falt i bakken og droppet langrennet. Chappuis vant.

OPP FEM PLASSER: Jan Schmid gikk seg opp fra ellevte- til sjetteplass i det kombinerte langrennet i Kuusamo. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
OPP FEM PLASSER: Jan Schmid gikk seg opp fra ellevte- til sjetteplass i det kombinerte langrennet i Kuusamo. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kombinerteneren Jason Lamy Chappuis fortsatte der han slapp i fjor og vant verdenscupåpningen i Finland i dag.

Jan Schmid ble beste norske utøver på 6.-plass. Franske Chappuis vant til slutt med 6,6 sekunder foran tyskeren Erik Frenzel. De to var også best og nest best etter hopprennet. Frenzel satte bakkerekord i Ruka med 148,5 meter.

Den østerrikske veteranen Mario Stecher gikk seg opp til tredjeplassen, 11,7 sekunder bak. Jan Schmid gikk ut som ellevtemann og gikk seg opp fem plasseringer. Han var til slutt 1.15 bak vinneren i mål.

Mikko Kokslien startet optimistisk, men falt av underveis. Likevel gikk han seg opp elleve plasseringer og endte på 9.-plass - 1.43 bak.

Ole-Christian Wendel endte på 14.-plass - 2.20 bak. Espen Rian som var beste norske på 6.-plass etter hopprennet, endte på plassen etter Wendel.

De øvrige norske plasseringene: 21) Håvard Klemetsen 2.26, 22) Gudmund Storlien 2.58 bak.

Magnus Moan skuffet i hoppbakken og landet på svake 100,5 meter. Han valgte å stå over langrennet.

Moan sto over Moan lå 3.56 minutter bak på en 43.-plass etter hoppet sitt i Kuusamo. - Kulden gjorde at vi ble enig om at han sto over. Han er med igjen lørdag, sa sportssjef Kjetil Strandbråten. Verken Moan eller Petter Tande (forkjølet og var heller ikke med i Kuusamo) er med på landslaget denne sesongen. De har valgt å kjøre sitt eget løp denne sesongen. Men når de er med på tur må de innordne seg landslagets regler. Ikke bekymret Strandbråten tror ikke at Moans fall i bakken torsdag hadde noen innvirkning. - Jeg er ikke bekymret for hoppformen hans. Han fikk en liten smell i hofta etter fallet, men det hemmet ham nok ikke, mente Strandbråten. Det tror heller ikke Jan Schmid. - Han vant i bakken senest for en uke siden. Da var han nesten bestemann av oss. I dag var han bare uheldig, i tillegg til å være litt støl etter fallet, mente Schmid. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer