Jan Schmid vant i Val di Fiemme

Schmid holdt unna konkurrentene: - Ekstremt vanskelig

Verdenscupleder Jan Schmid seilte ifra Jarl Magnus Riiber og holdt unna for konkurrentene da han sikret verdenscupseieren i Val di Fiemme søndag.

<p>VANT: Verdenscupleder Jan Schmid tok en ny seier i Val di Fiemme. Foto: Pierre Teyssot / Splash News</p>

VANT: Verdenscupleder Jan Schmid tok en ny seier i Val di Fiemme. Foto: Pierre Teyssot / Splash News

Vis mer

Schmid gikk ut 56 sekunder etter Jarl Magnus Riiber, men hentet fort landsmannen.

34-åringen tok seg forbi og fikk en luke på Riiber før sisterunden og kom alene mot mål, med et tog av konkurrenter like bak Riiber.

Riiber, som ledet etter hoppdelen, ble spist opp av konkurrentene, men Schmid holdt unna og økte med det forspranget i sammendraget.

- Dette er første gang jeg har gått i front og ikke blitt tatt igjen. Det er ekstremt vanskelig å gå foran med mange konkurrenter bak, sa Schmid til FIS i seiersintervjuet og la til at han håper langrennsformen virkelig er i anmarsj.

- Jeg er veldig glad for at de ikke tok meg igjen. Det er veldig positivt at det fungerer såpass bra i sporet så tidlig.

Østerrikske Lukas Klapfer spurtet inn til annenplass, mens tyske Fabian Riessle tok tredjeplassen.

Andersen disket

Jørgen Graabak var med i gruppen bak Schmid, men klarte ikke å spurte til en pallplass. Han endte til slutt på sjetteplass.

Riiber endte til slutt på niendeplass, 12,5 sekunder bak Schmid. Han ledet kombinertrennet etter hoppdelen. 47 sekunder skilte ned til toer Mario Seidl.

Riiber hoppet 131 meter, klart lengst av alle. Espen Andersen lå som nummer to etter hoppingen, men ble diskvalifisert for ureglementær hoppdress. Dermed spratt østerrikeren Seidl opp på annenplass, mens verdenscupleder Jan Schmid klatret til tredjeplassen.

Moan brøt

Schmid hoppet 127 meter. Byåsen-løperen gikk ut 56 sekunder bak Riiber. Jørgen Graabak lå på sjuendeplass. OL-mesteren hadde ett minutt og 21 sekunder opp til Riiber, og var til slutt kun ni sekunder bak Schmid i mål.

Magnus Krog, Magnus Moan og Mikko Kokslien gikk ut henholdsvis 2.41, 2.55 og 3.34 bak ledende Riiber.

Krog endte på 29.-plass, 1.53 bak Schmid, mens Kokslien ble nummer 30.

Magnus Moan brøt langrennet.

(NTB)