Schmid-seier i Lahtis

Tok årets annen verdenscuptriumf i kombinert.

NUMMER TO FOR ÅRET: Jan Schmid tok sin annen verdenscupseier for året da han vant i Lahtis.Foto: SCANPIX/EPA/PEKKA SIPOLA
NUMMER TO FOR ÅRET: Jan Schmid tok sin annen verdenscupseier for året da han vant i Lahtis.Foto: SCANPIX/EPA/PEKKA SIPOLAVis mer

Jan Schmid (28) tok seg så kraftig ut etter kombinertseieren i Lahtis lørdag at han måtte ta en skikkelig timeout for å rense sjel og legeme.

Det gikk flere minutter før han var i stand til å snakke med noen. Det var bare så vidt han kunne ta imot gratulasjonene fra alle som ville gi ham en klapp på skulderen etter hans annen verdenscupseier for sesongen.

Landslagstrener Kristian Hammer øste seg ikke opp over sin helt utslitte elev.

- Det hender at han blir slik etter å ha tatt seg skikkelig ut. Det er ikke noe nytt. Vi har prøvd å finne ut hvorfor også, men vi har ikke funnet noe skikkelig svar. Det skjer bare av og til, fastslo Hammer overfor NTB.

Sesongens sjuende Hammer kunne konstatere at det ble sesongens verdenscupseier nummer sju for Norge. Ikke rart at landslagstreneren var en fornøyd mann.

Flere av løperne hadde et godt utgangspunkt foran langrennet, og treneren hadde troen.

- Vi hadde flere i posisjon, selv om Schmid i en mellomposisjon kanskje ikke var den vi trodde mest på. Jan var utrolig sterk i den siste bakken, og det han gjorde her i dag var imponerende, mente Hammer.

Kom seg Schmid satte lenge rolig og dukknakket på bakken mens han kvittet seg med seierscolaen, men til slutt var han klar igjen. Det er ofte slik med toppidrettsutøvere. De tar seg fort inn igjen.

- Jeg skulle bli 28 år før seieren i et verdenscuprenn kom, og i dag skjedde det igjen. Kjempeartig, sa Schmid.

Han tror at det var bra for kroppens del at fredagens lagsprint ble avlyst. Da kunne han gi på med alt han hadde under lørdagens renn.

Schmid hadde sjuende beste langrennstid og knekte tyskeren Tino Edelmann på den siste kilometeren.

- Jeg var tung på førsterunden, men ut på sisterunden var det som å starte på nytt igjen. Jeg trodde at jeg kjempet om 2.-plassen, men plutselig sto det en pinne stiv tysker foran meg i sporet, sa Schmid om øyeblikket da han skjønte at det ville bli seier.

Godt lag Igjen var den norske laginnsatsen upåklagelig. Norge hadde fem inne blant de tolv og sju inne blant de 20.

Norge har mer eller mindre avgjort nasjonscupen med to konkurranser igjen.

Foran de to avsluttende konkurransene i Holmenkollen leder Norge nasjonscupen med 594 poeng på Tyskland.

(NTB)