Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schmitt ble pepet ut

Verdensmester Martin Schmitt måtte tåle pipekonsert da han satte utfor i Holmenkollen i dag. Publikum likte ikke at tyskeren hadde uttalt seg negativt om den ærverdige hoppbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Holmenkollen er verdenscupens dårligste bakke, fortalte Schmitt til NRK lørdag. I søndagens VG utdypet han kritikken, ved å si at Kollen både er gammeldags og umoderne.

I 1. omgang så det ut til at Schmitt lot seg påvirke av publikums vrede. Han landet på 114 meter og lå på 10. plass. I finalen var han like god som han bruker. 123,5 meter var omgangens lengste svev, og til slutt sto bare Noriaki Kasai foran ham på resultatlisten.

Ikke sint

- Jeg er ikke sint på tilskuerne. Selvsagt er det best hvis de støtter meg, men jeg må konsentere meg om å hoppe godt. Førstehoppet hadde ikke noe med publikum å gjøre, det var teknisk dårlig, sa Schmitt.

Kritikken av Holmenkollen opprettholder han, men Schmitt mener at saken er blitt overdimensjonert.

- Jeg hopper gjerne her i Oslo, og rennet i Holmenkollen er ett av vinterens høydepunkter. Men jeg står for det jeg sa om at profilen er foreldet, sa Schmitt.

(ntb)

<B>IKKE RØR KOLLEN: Det norske publikummet var ikke glade for at Martin Schmidt i går gikk ut og kritiserte Holmenkollen-anlegget. I dag ble tyskeren pepet ut av publikum.