Scholes: - Vi har gullfølelse

United knuste Tottenham.

(Dagbladet.no): Tottenham - Manchester United 0-4.

Chelsea la press på Manchester United med seieren over Charlton i går.

Men «den røde maskinen» hamrer videre, og selv om dommer Mark Clattenburg gjorde sitt beste for å ødelegge festen i London, ble Tottenham ydmyket på White Hart Lane i ettermiddag.

- En viktig seier, sa United-veteran Paul Scholes til Sky Sports etter kampen. 

- Vi har gullfølelse. Det er bare å arbeide hardt videre og håpe at vi blir belønnet.

Tottenham best i gang

Tottenham startet godt, med presist og hurtig en-touch-spill, og United-forsvaret slet med å henge med. Tre sene United-taklinger endte med at Nemanja Vidic ble vist det gule kortet etter ni minutter.

Men etter dette tok United mer og mer over.

SOM I VM: Cristiano Ronaldo setter sikkert inn 1-0 på straffe, Paul Robinson er sjanseløs. Foto: Reuters
SOM I VM: Cristiano Ronaldo setter sikkert inn 1-0 på straffe, Paul Robinson er sjanseløs. Foto: Reuters Vis mer

Michael Carrick var tilbake på White Hart Lane for første gang siden overgangen til United i sommer, og Carrick var også nest sist på Uniteds første store sjanse.

Manager Martin Jol innrømmet før kampen at Carrick er savnet i Tottenham, som gjorde sin beste Premier League-sesong noensinne med Carrick sentralt på midten forrige sesong.

Keeper Paul Robinson var kjapt nede på midtbanestrategens heading etter 25 minutter, men returen havnet i beina til Cristiano Ronaldo på ti meter. Ingen skyter mer i Premier League enn Ronaldo, men ikke alle går i mål, og denne gangen føk skuddet metervis over.

Stor sjanse, enorm miss.

Dommer i straffetrøbbel

Henrik Larsson var ikke så synlig før pause, men kunne fort ha skaffet United straffe etter 29 minutter. Dommer Mark Clattenburg hadde fløyta halvveis oppe til munnen da Gardner brystet Henke overende så det luktet straffespark lang vei, men etter et kjapt blikk på linjemannen lot han spillet gå.

United-spillerne var rasende, med rette.

Like etter fikk Tottenham sin største sjanse. Dimitar Berbatov ser stadig bedre ut på topp for Spurs, og avslutningen hans etter gjennomspill fra Tom Huddlestone skapte problemer for Van der Sars lange fingre. Men den lille berøringen fra nederlenderen var nok til å sende markkryperen de nødvendige centimeterne utenfor mål.

Scholes: - Vi har gullfølelse

På den påfølgende corneren valgte en fortsatt sint Gary Neville å tolke dommerens første 35 minutter som om at det meste var å regne som tillatt innenfor sekstenmeteren, og det kunne like godt blitt straffe til Tottenham da Neville rundkastet Chimbonda på femmeteren.

United-spillerne var generelt sinte etter at Clattenburg overså straffesituasjonen, og Wayne Rooney løp en periode rundt med en stående søknad om gult kort. På andre sene taklingsforsøk fikk han has på Lee Pyoung Lee, og ble belønnet med det gule kortet.

Med andre ord lå det litt i kortene at Ronaldo skulle få tildelt straffespark da han ble lagt ned i det 41.minutt. Med Henkes situasjon i bakhodet falt Ronaldo på den lettere måten mellom to Tottenham-spillere, men første omgangs historie ga dommer Clattenburg lite valg.

Dermed endte den minst klare av de tre situasjonene med dødball fra 11-meteren, straffesparket tok portugiseren selv, og som i VM i sommer lurte han enkelt Paul Robinson. 1-0 til United.

Kort prosess etter pause

Cristiano Ronaldo og de andre United-spillerne ble møtt med massiv pipekonsert på vei ut av garderoben etter pause, sannsynligvis mye på grunn av at Ronaldos straffegivende fall fra første omgang ble vist på «repeat» på storskjerm i pausen.

Men Tottenham-fansen stilnet fort når spillet kom i gang.

Nemanja Vidic fyrte løs fra 18 meter, og tok Robinson på senga et stykke fra streken. Den engelske landslagsmålvakten fikk bare slått skuddet over, og på corneren som fulgte var Vidic tilbake for å avslutte jobben. Serberen var høyest, og den knallharde headingen doblet Uniteds ledelse bare to minutter ut i andre omgang.

Fem minutter senere var kampen avgjort. Henrik Larsson gjorde en ny god jobb som oppspillspunkt, og la tilbake til en fremadstormende Cristiano Ronaldo. Ronaldo dro enkelt av Lee, og fant Paul Scholes inne foran mål, veteranen trengte bare å skyve ballen over linja.

Berbatov fikk en mulighet til å tenne håpet for hjemmelaget da han ble spilt gjennom 25 minutter før slutt, men Van der Sar hadde god kontroll på bulgarerens avslutning. Samme mann headet nesten inn 1-3 ti minutter senere, men igjen var Van der Sar for sterk.

Og her ligger den store forskjellen på de to lagene, United har scoret 61 mål denne sesongen, over dobbelt så mye som Tottenham.

For rett etter satte Ryan Giggs inn den forseglende spikeren i kista. Waliseren løp opp lekker ball fra innbytter Louis Saha og løftet enkelt inn 4-0. Tottenham raknet totalt, og United gikk fra det som på forhånd skulle være en tøff bortekamp med historiens største United-seier på White Hart Lane.

Bare fire ganger tidligere har et lag som leder Premier League på denne tiden mistet ligatittelen i innspurten.

I Chelsea er man vel nødt til å begynne å lure på når poengtapene skal komme for de røde.

3-0: Paul Scholes skyfler ballen over linja og punkterer kampen åtte minutter ut i andre omgang.
AMPERT 1: Første omgang var preget av mye tøft spill, og Paul Scholes var heldig som slapp unna gult kort.
AMPERT 2: Målscorer Nemanja Vidic i duell med Chimbonda, Gardner og Berbatov.