- Scholes er et geni

Paul Scholes (29) får fortjent klapp på hodet av Ruud van Nistelrooy etter å ha snudd kampen som var i ferd med å gi Manchester United en kjapp FA-cup-exit.

Med to scoringer i løpet av fire minutter i andre omgang ga den lille rødhårede Salford-gutten United et strengt tatt ufortjent avansement i verdens eldste cupturnering. Og fikk United-manager Alex Ferguson til å hente fram et av de største ordene han har i sitt vokabular.

- Paul Scholes er et geni. Han har en utrolig timing inne i 16-meteren og er nesten umulig å stanse i de situasjonene. Den andre scoringen var en fantastisk avslutning, og han vant kampen for oss, oppsummerer en glad Alex Ferguson.

Dermed klarte United for andre gang på tre sesonger å snu noe som liknet et nederlag på Villa Park til seier i FA-cupen.

Uten Rio

United stilte uten Rio Ferdinand - og med kaptein Roy Keane og Ruud van Nistelrooy på benken. Og ble så hardt straffet at spenningen kunne - og kanskje burde - vært utløst etter de første 45 minuttene. Da hadde United-keeper Tim Howard hatt to fantastiske parader på avslutninger fra Juan Pablo Angel og Darius Vassell. Men skuddet til Gareth Barry var den amerikanske keeperen sjanseløs på.

Da Ferguson sendte Keane og van Nistelrooy innpå ti minutter ut i andre omgang, fikk United mer fasong på spillet.

Og ikke minst:

Scholes fikk større rom og mindre oppmerksomhet.

Det snudde kampen.

- Spilte fantastisk

- Etter pause så det ut til at de tenkte «Vi fortjener bedre, livet er ikke rettferdig». Og det satte dem kanskje litt tilbake, analyserer Ferguson.

Villa-manager David O'Leary var naturligvis skuffet over å være ute av FA-cupen allerede.

- Vi spilte fantastisk i første omgang, men når vi gjør det er vi nødt til å score mer enn ett mål mot lag som Manchester United. For de kan alltid komme tilbake.

Villa-sjefen innrømmer at innbyttet av Roy Keane og Ruud van Nistelrooy ikke akkurat bidro til større tro på å knekke gutta fra Manchester.

- I hele verden kan jeg ikke forestille meg to bedre spillere å kunne sette inn enn Roy Keane og Ruud van Nistelrooy. Den største komplimentet jeg kan gi spillerne mine er at United måtte gi alt for å slå oss, sier David O'Leary.

Pustehull

Paul Scholes er fra den berømte 92-årgangen til Manchester United, som vant FA-cupen for juniorer - sammen med blant andre Gary Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt og David Beckham.

Med A-laget var Scholes med å vinne FA-cupen i 1996 og 1999.

Og nå mener United-manager Alex Ferguson at det er på tide at de vinner verdens eldste cupturnering igjen.

- Vi ønsker å nå langt i denne cupen. Vi har fått mange tøffe trekninger de siste åra, men slik er det i denne cupen. For å nå langt er vi avhengige av et par pustehull for å gå helt til topps, og de pustehullene vi trenger er noen hjemmekamper, sier Alex Ferguson.

USTOPPELIG: Aston Villas Jlloyd Samuel prøver å stanse Paul Scholes, men i går var det helt umulig. - Scholes vant kampen for oss, oppsummerte en glad Manchester United-manager Alex Ferguson etter kampen.