Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scholes, Giggs og Neville får alle stryk av Keane

- En stor karriere gjør deg ikke til en stor spiller.

(Dagbladet): Roy Keane har ikke vært nådig med sin gamle arbeidsgiver Manchester United etter at han forlot klubben i 2005. Keane har opptil flere ganger kritisert United, og ikke minst Sir Alex Ferguson for skottens lederstil.

Da Sir Alex kom med sin selvbiografi tidligere i høst, var Keane en av de som fikk gjennomgå mest av Fergusons tidligere spillere. 

Keane svarte da at Ferguson viste manglende lojalitet overfor sine tidligere spillere ved å henge dem ut i boka.

- Korgutter I en dokumentar engelske ITV har laget om Keane og tidligere Arsenal-spiller Patrick Vieira, går Keane enda lenger i sin kritikk av Ferguson. Han sier der at Ferguson fortsatt prøver å kontrollere United, og at skotten ikke er den beste manageren han har spilt under. Den æren gir Keane til managerlegenden Brian Clough.

I dokumentaren blir Keane også bedt om å plukke ut sitt drømmelag blant United-spillerne han har spilt med. I det laget får verken Paul Scholes, Ryan Giggs eller Gary Neville plass.

- Du vinner ikke trofeer ved å ha korgutter i garderoben. Spillerne jeg har valgt utfordret alle manageren på forskjellige måter, sier Keane, ifølge Daily Mail.

Mange av spillerne på Keanes lag hadde sine krangler med Ferguson. Jaap Stam, Paul Ince, David Beckham og Cristiano Ronaldo er blant de elleve.

Svakt ledd Paul Scholes ble utelatt fra laget for å gi plass til Paul Ince og til Keane selv. Ryan Giggs ble fjernet til fordel for Cristiano Ronaldo.

RIVALER: Keane og Vieira hadde mange dueller på banen. Foto: Adrian Dennis / EPA Photo AFP / NTB Scanpix
RIVALER: Keane og Vieira hadde mange dueller på banen. Foto: Adrian Dennis / EPA Photo AFP / NTB Scanpix Vis mer

- En stor karriere gjør deg ikke til en stor spiller. Jeg sier ikke at Giggs ikke var det, men kan jeg utelate Ronaldo? En av verdens beste spillere? Kan jeg utelate Beckham? Jeg synes ikke jeg kan det, sier Keane.

Gary Neville fikk heller ikke plass på laget, Paul Parker fikk rollen som høyreback. Keane beskriver Neville som et «svakt ledd», ifølge Daily Mail.

Bakgrunnen er den berømte krangelen i spillertunnelen på Highbury i 2005, der Vieira og Keane røk i tottene på hverandre etter at Vieira konfronterte Gary Neville før kampstart. Keane sier Vieira gjorde dette fordi Neville var den svakeste i United-laget.

Vieira svarer at han var sint på Neville grunnet høyrebackens behandling av Robert Pires i tidligere kamper, og advarte Neville mot å gjøre det samme igjen.

Rivaler ITV-dokumentaren om Vieira og Keane heter «Keane & Vieira - Best of enemies», og har premiere i kveld. De var bitre rivaler på banen, men både Vieira og Keane sier de hadde stor respekt for hverandre.

- Jeg elsket å kjempe med deg. Jeg visste at jeg måtte være på mitt beste. Det var en ære å spille med deg, sier Vieira.

Vieira blir i likhet med Keane bedt om å plukke ut sitt favorittlag blant Arsenal-spillerne han har spilt med. Legender som Thierry Henry, Tony Adams og David Seaman får alle plass i elleveren.

Spillerne blir også bedt om å sette sammen sine utvalgte til et drømmelag. Det fører til en vennskapelig debatt.

Keane krangler blant annet på at Robert Pires skal på laget foran David Beckham, men går til slutt med på å prioritere franskmannen.

Venstrebacken klarer imidlertid ikke de to legendene å bli enige om, og tar til slutt med både Ashley Cole og Denis Irwin.

De setter, nesten selvfølgelig, seg selv på de sentrale midtbaneplassene.

Keane sier spøkende at å sette han på midtbanen er en garanti for røde kort.

- Kan du tenke deg det? Du hadde blitt utvist den ene uka, og jeg den neste, svarer Vieira.