Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scholes gjør Sir Alex sentimental

- Og jeg er egentlig ingen sentimental mann, sier Sir Alex Ferguson.

(Dagbladet.no) For ni år siden ledet Sir Alex Ferguson Manchester United til den kanskje største av alle klubbens triumfer.

De røde djevlene vant serien, Champions League og FA-cupen i løpet av noen få våruker.

Nå drømmer de regjerende seriemesterne om en ny triumf i Europa, og i så fall er det én ting Ferguson har bestemt seg for:

Paul Scholes skal spille.

Så finalen fra tribunen

Da resten av United-laget sørget for den dramatiske snuoperasjonen mot Bayern München satt Paul Scholes på tribunen på Camp Nou.

Sir Alex røper nå at Scholes vil spille en av hovedrollene om United er ett av de to lagene som spiller finalen i Moskva i mai. Det vil skje 50 år etter flyulykken i München og 40 år etter klubbens første triumf i serievinnercupen.

- Forhåpentligvis får han sjansen i år. Jeg er ikke en sentimental mann, men når det gjelder å ta ut ham til en eventuell Champions League-finale blir jeg sentimental, sier Ferguson til The Independent.

FEIRET I DRESS: Etter finaleseieren mot Bayern München i 1999 kom Paul Scholes ned fra tribunen for å feire med lagkameratene. Foto: REUTERS
FEIRET I DRESS: Etter finaleseieren mot Bayern München i 1999 kom Paul Scholes ned fra tribunen for å feire med lagkameratene. Foto: REUTERS Vis mer

Kanskje vi da får se en sjelden tåre i øyekroken til skotten som sjelden viser store følelser på benken - bortsett fra et og annet raseriutbrudd.

- Det var svært skuffende for Scholes. Å gå glipp av den største klubbkampen i verden må gjøre noe med deg. Men han har ikke latt seg ødelegge av det - han har oppnådd så mye, sier Ferguson, som også manglet Roy Keane i 1999-finalen på grunn av suspensjon.

Adrenalin-hjelp

Scholes er blitt 33 år gammel nå, men United-manageren mener han har flere gode år igjen.

- Han kom tilbake for noen uker siden og var fantastisk i sin første kamp. Når du er ute i tre og en halv måned kan adrenalinet hjelpe deg. Jeg har sett ham på trening og han har vært høyt og lavt.

Sir Alex har allerede begynt å planlegge tida etter Scholes. Det har han blitt nødt til, på grunn av midtbanespillerens skader. Han ser for seg at Anderson vil være en ypperlig erstatter.

- Anderson er ikke en like stor trussel som målscorer, men han har evnen til å åpne kampene akkurat som Scholes. Han har selvtillit nok til å ta med seg ballen i trange situasjoner. Han har også arrogansen til Scholes og slår lange og korte pasninger om hverandre, sier Fergie.

Rødtrøyene spilte 1-1 borte mot Lyon for snart to uker siden - og har dermed et overtak foran morgendagens returkamp.

image: Scholes gjør Sir Alex sentimental

- Lyon må score på Old Trafford, og jeg tror de trenger et tidlig mål. Hvis de tør å angripe Manchester United, kan de by på problemer. Samtidig er det veldig farlig å gi United kontringsrom, sier England-manager Fabio Capello til TheFA.com.

VIL HA SCHOLES PÅ BANEN: Sir Alex Ferguson drømmer om en ny Champions League-finalen - og da kommer Paul Scholes til å spille fra start.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media