- Scholes har en mørk side

Wenger mener United-maestroen spiller stygt - ikke klønete.

MYE KNOTTER: Paul Scholes har med rette fått mye skryt den siste tiden, men går fortsatt hardt til i taklingene, som her mot Florent Malouda i Community Shield.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
MYE KNOTTER: Paul Scholes har med rette fått mye skryt den siste tiden, men går fortsatt hardt til i taklingene, som her mot Florent Malouda i Community Shield.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

|||Engelsk liga direkte i fotballstudio fra klokka 16.

(Dagbladet): Paul Scholes (35) ønsket Newcastle-spillerne velkommen tilbake til Premier League ved å gjøre dem til statister i sin egen fotballoppsetning på «Drømmenes Teater», Old Trafford, i seriepremieren på mandag.

Dermed fulgte han opp den strålende forestillingen han leverte mot Chelsea i Community Shield helgen i forveien.

Midtbanegeneralens innledning på sin 17. sesong på toppnivå, har fått hele det fotballgale England til å stille seg det hypotetiske spørsmålet:

- Hva kunne England utrettet i Sør-Afrika dersom Scholes hadde takket ja til tilbudet fra landslagsledelsen om å bli med til VM?

Én av mange som har tatt seg tid til å hylle den tilsynelatende evigunge veteranen den siste tida, er Arsenal-manager Arsene Wenger.

- Ingen «medialøve»
Franskmannen mener Scholes, som avskyr intervjusituasjoner like mye som han elsker å strø lissepasninger, gjennom sin væremåte ikke har fått den plassen på fotballstjernehimmelen han har gjort seg fortjent til.

- Jeg mener at Paul Scholes fortsatt er en av de aller beste fotballspillerne i England. Hans bidrag til Manchester Uniteds suksess er formidabelt. Han får ikke all den hyllesten han fortjener som fotballspiller, fordi han ikke er noen «medialøve» - en spiller som løper etter media for å havne i avisene. Det har jeg stor respekt for, understreker Wenger, ifølge arsenal.com.

Gjennom sine 14 år i Arsenal, har Wenger vært bortskjemt med flere eminente playmakere som Dennis Bergkamp, Patrick Vieira og Cesc Fabregas. Likevel skulle han nok ha funnet plass til en Paul Scholes, om det hadde vært et alternativ.

- Hvem ville ikke hatt Paul Scholes på laget? Han er en absolutt fantastisk fotballspiller. Når han har ballen i beina, og du er forsvarsspiller, må man alltid være på tå hev, fordi han kan fortsatt finne hvem som helst i feltet. Det fikk vi nye eksempler på mot Newcastle på mandag, sier Wenger.

- Aldri vært fair
Likevel er det ikke alle sider ved Scholes Arsenal-sjefen synes er like sjarmerende. For 35-åringen har en lei tendens til å kaste seg inn taklinger med knottene først. Det har ledet til et utall gule kort i løpet av hans 645 kamper for Manchester United.

Klønete, vil enkelte si. Skittent, sier andre. Wenger tilhører definitivt den siste kategorien:

- Den eneste innvendingen jeg har mot ham, er at han aldri har vært den mest fairspillende spilleren. Han har en mørkere side ved seg, og enkelte ganger, har han gjort ting jeg ikke liker.

- Tilnærmingen hans er ikke ok i mine øyne. Dere spør meg om spillerens kvaliteter, og jeg svarer: Hvem ville ikke likt å ha Paul Scholes på laget? Dere spør meg om han er fairspillende? Jeg svarer: Nei, jeg beklager, i min bok har han aldri vært en fair spiller. Jeg har stor respekt for den kvalitetsspilleren han er, men jeg liker ikke enkelte ting ved det han har gjort på fotballbanen, og det er jeg i min fulle rett til å si. Bare fordi man har blitt eldre, betyr ikke det at man er en helgen, poengterer Wenger, ifølge Guardian.

Holloway gleder seg
Arsenal trenger imidlertid ikke tenke på Scholes og Manchester United før lagene møtes på Old Trafford 11. desember.

I ettermiddag er nyopprykkede Blackpool, som åpnet med smått sjokkerende 4-0 borte mot Wigan, motstander i den første ligakampen på Emirates Stadium denne sesongen.

Det er et møte Blackpool-sjef ser fram imot. Han legger nemlig ikke skjul på at Arsene Wenger er hans store helt på managerfronten.

- Arsene er et geni. Det er det eneste ordet han kan beskrives med. Jeg kommer til å elske å stå der ved siden av ham på sidelinja. Vi kommer muligens til å ende opp med å tape med de mest ydmykende sifrene i Premier League-historien, men vi kan også sørge for århundrets skrell.
Uansett håper jeg at jeg får muligheten til å ta en kopp te og en prat med ham etterpå, sier Holloway i kjent stil, ifølge Daily Mail.

KRITISERER OG SKRYTER AV SCHOLES: Arsene Wenger har latt seg imponere av hvordan Paul Scholes har innledet sesongen, men er ikke like begeistret for alt Manchester United-spilleren foretar seg på banen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
KRITISERER OG SKRYTER AV SCHOLES: Arsene Wenger har latt seg imponere av hvordan Paul Scholes har innledet sesongen, men er ikke like begeistret for alt Manchester United-spilleren foretar seg på banen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer