LIGAMÅL NUMMER 100: Paul Scholes valgte et godt tidspunkt for sitt mål nummer 100 i Premier League da han ble matchvinner mot Wolves i en kamp der Manchester United slet voldsomt med å skape sjanser.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
LIGAMÅL NUMMER 100: Paul Scholes valgte et godt tidspunkt for sitt mål nummer 100 i Premier League da han ble matchvinner mot Wolves i en kamp der Manchester United slet voldsomt med å skape sjanser.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Scholes' ligamål nummer 100 sørget for sliteseier

- En fantastisk prestasjon av en enestående spiller, skryter Ferguson.

||| (Dagbladet): Wolves - Manchester United 0-1.

Da Manchester United ble ligamestere forrige sesong, viste laget ingen nåde overfor verken West Bromwich, Stoke eller Hull da de gjestet de nyopprykkede lagene på bortebane.

Denne sesongen hadde imidlertid United snublet både mot Burnley og Birmingham på fremmed gress, og så lenge ut til å gjøre det samme mot det siste laget i opprykkstrioen, Wolverhampton.

Uten en småskadd Wayne Rooney, var det nemlig et nokså blodfattig bortelag publikum fikk se i aksjon på Molineux. I Rooneys fravær fikk Dimitar Berbatov ansvaret for å lede angrepsrekka, men bulgareren virket å savne en spissmakker ved sin side.

Etter 62 minutter kastet Ferguson innpå Mame Biram Diouf og la om til en mer tradisjonell 4-4-2-formasjon. Da begynte også United å skape flere sjanser, selv om avslutningene stort sett var av tvilsom kvalitet.

Ett hederlig unntak, skulle imidlertid være nok til å avgjøre kampen.

73 minutter var spilt da et småpanisk Wolves-forsvar kranglet om hvem som skulle klarere. Det endte med at ballen aldri ble spilt lengre enn i beina på en våken Paul Scholes.

Veteranen bevarte roen og skled unna to motspillere før han kontrollert plasserte ballen til side for Marcus Hahnemann.

Det var Scholes' mål nummer 100 i Premier League-sammenheng, og han kunne knapt ha valgt et bedre tidspunkt for milepælen med tanke på hvor tilspisset kampen om ligatittelen begynner å bli.

SMILTE BREDT: Paul Scholes er ikke kjent for å vise mye følelser på fotballbanen, men etter scoringen mot Wolves, kostet 35-åringen på seg sitt bredeste glis. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SMILTE BREDT: Paul Scholes er ikke kjent for å vise mye følelser på fotballbanen, men etter scoringen mot Wolves, kostet 35-åringen på seg sitt bredeste glis. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Akkurat det man trengerScholes har siden United-debuten mot Port Vale i 1994 hatt en fantastisk karriere på banen, men holdt en ytterst lav profil utenfor. Den lavmælte 35-åringen har aldri vært kjent for å prate i overskrifter, og det faktum at han nå har rundet hundre seriemål blir ikke møtt med så mye annet enn et skuldertrekk.

- Jeg er veldig fornøyd med det (å score 100 mål). Man må score mål for å vinne fotballkamper, og i dag var det jeg som fikk sjansen. Heldigvis klarte jeg å få ballen i mål, sier en sedvanlig beskjeden Scholes.

- Paul spilte en utmerket kamp. Det var det 100. seriemålet hans for oss, og det er en fantastisk prestasjon. Han er en enestående spiller, skryter sir Alex Ferguson.

Seieren sendte Manchester United forbi både Chelsea, som spiller FA-cupkvartfinale i morgen, og Arsenal, som slo Burnley tidligere lørdag ettermiddag.

Milan-kampen i fare for Rooney- En 1-0 seier er akkurat det man trenger på denne tiden av sesongen, så vi er fornøyde med det. Jeg mener det trolig er et bra tidspunkt å innta tabelltoppen. Dessuten gir det oss selvtillit inn mot onsdag også, sier Scholes til ESPN, og tenker på returoppgjøret mot AC Milan i Champions League på Old Trafford.

Det er imidlertid stor fare for at den kampen spilles uten Wayne Rooney. Ferguson er nemlig svært så bekymret for stjernespissens tilstand etter to kamper på fire dager på en ubarmhjertig Wembley-matte.

- Det er veldig tvilsomt om Wayne blir klar til onsdag. Gresset på Wembley har tatt livet av ham, sier Ferguson.

Misbrukte gratismulighetWolves møtte massiv kritikk fra mange hold og en bot fra FA da Mick McCarthy gjorde 10 endringer på laget da de gjestet Old Trafford tidligere i sesongen.

Lørdag ettermiddag stilte han imidlertid med samme lagoppstilling for fjerde kamp på rad, og det var en startellever bedre rustet til å gi United kamp om poengene.

Likevel er «ulvenes» store akilleshæl at de scorer færrest mål. Grunnen til det kom til syne ved flere anledninger i løpet av 90 minutter, og særlig da innbytter Sam Vokes blåste ballen over tverrliggeren fra kort hold like før slutt.

Større gratismulighet enn det den walisiske landslagsspissen fikk etter et hårreisende forsøk fra Michael Carrick på å spille seg ut av eget felt, kan man neppe forvente seg å få mot topplagene i Premier League.

Symptomatisk nok for Vokes og Wolves, var det ikke noe de klarte å ta vare på, og dermed gikk man både målløse og tapende av eget gress.

- Sam ville ha forventet å score på den. Det spiller ingen rolle hvor lenge man har vært på banen, sier Wolves-sjef Mick McCarthy, som altså ikke vil skylde på «innbytterpuls».

- Ett poeng ville ha vært fantastisk, og vi hadde muligheten til å utligne, men det gikk som det så ofte har gått denne sesongen for oss. Vi har bare scoret 21 mål, og det er ikke nok, understreker McCarthy, ifølge Sporting Life.

VAKSINERTE MOT Å SCORE? Sam Vokes og Wolves har slitt med å score mål denne sesongen, og den walisiske landslagsspissen ga et godt eksempel på hvorfor da han blåste ballen over tverrliggeren fra kort hold like før slutt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
VAKSINERTE MOT Å SCORE? Sam Vokes og Wolves har slitt med å score mål denne sesongen, og den walisiske landslagsspissen ga et godt eksempel på hvorfor da han blåste ballen over tverrliggeren fra kort hold like før slutt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer