PERLE: Ryan Giggs scoret på hel volley etter pasning fra Paul Scholes. Giggs har scoret i samtlige Premier League-sesonger. Foto: Scanpix
PERLE: Ryan Giggs scoret på hel volley etter pasning fra Paul Scholes. Giggs har scoret i samtlige Premier League-sesonger. Foto: ScanpixVis mer

- Scholes og Giggs er helt spesielle

Veteranene styrte United-showet.

||| (Dagbladet): Manchester United - Newcastle 3-0

Etter Chelseas brakåpning mot West Bromwich, håpet Manchester United-fansen på et svar på tiltale mot nyopprykkede Newcastle.

United klarte aldri å score seks, men anført av en strålende Paul Scholes og et perlemål av Ryan Giggs tok hjemmelaget en meget komfortabel seier i serieåpningen.

— Det viktigste i den første kampen, er å vinne. Det klarte vi, men vi kunne kanskje ha scoret flere mål, sa Scholes etter kampen.

Han var involvert i det aller meste av det hjemmelaget skapte og Newcastle var ikke i nærheten av å temme ham. Med sine 35 år kom naturligvis spørsmålet om hvor lenge han kan holde på.

— Jeg har ikke sagt noe om når jeg gir meg. Vi får se hva som skjer. Når du spiller med så flotte spillere, er det moro, mente Scholes.

Han fikk fortjent skryt av Sir Alex Ferguson etter kampen.

— Han viste at han ikke har mistet de ferdighetene han har. Og han har fortsatt apetitt. Det er viktigste i hans alder. Han og Giggs er to spillere som har noe helt spesielt, sa Alex Ferguson.

Skremmeskudd Men vertene kom sent i gang, og det var gjestene som skapte den første store målsjansen.

1-0: Her sender Dimitar Berbatov hjemmelaget i ledelsen etter en glimrende pasning fra Paul Scholes. Jose Enrique prøver å stoppe skuddet, men kommer litt for sent. Foto: Scanpix
1-0: Her sender Dimitar Berbatov hjemmelaget i ledelsen etter en glimrende pasning fra Paul Scholes. Jose Enrique prøver å stoppe skuddet, men kommer litt for sent. Foto: Scanpix Vis mer

Andy Carroll lurte Nemanja Vidic på en corner, og kunne umarkert heade bortelaget i ledelsen. Men desverre for Newcastle-fansen gikk hodestøtet utenfor.

Etter det handlet det meste om Manchester United.

Med et ballinnhav på 72 prosent i første omgang, spilte hjemmelaget Newcastle lavere og lavere. En scoring lå i luften og den kom etter halvtimen spilt.

Berbatov-mål Jonas Gutierrez mistet ballen til Paul Scholes. Veteranen serverte Dimitar Berbatov som iskaldt sendte vertene i ledelsen.

Drøye ti minutter senere økte de ledelsen.

Nani og Patrice Evra kombinerte fint til venstre og Evra skjøt knallhardt inn i feltet i håp om å finne medspiller.

Det gjorde han. I feltet ventet både Wayne Rooney og Darren Fletcher. Sistnevnte fikk snudde enkelt i duell med Coloccini, og satt enkelt ballen i mål bak Steve Harper.

Dårlig forsvarsspill av Newcastle, som lot Fletcher vende opp altfor lett inne i 5-meteren.

Historiske Giggs Bortelaget hevet seg i slutten av andre omgang, men truet aldri ledelsen til Manchester United, som hadde god kontroll på oppgjøret.

Like før slutt økte Giggs ledelsen etter nok en herlig pasning av Scholes.

DOBLET: Darren Fletcher økte til 2-0 etter slett forsvarsspill av Newcastle. Foto: Scanpix
DOBLET: Darren Fletcher økte til 2-0 etter slett forsvarsspill av Newcastle. Foto: Scanpix Vis mer

Scholes la inn på bakerste. Der ventet Giggs som på hel volley plasserte ballen i lengste. Et flott mål av en flott fotballspiller.

Med målet har Ryan Giggs scoret i alle de 21 avviklede sesongene av Premier League, bare vår egen Roar Strand har klart å score i 21 sesonger på rad.

Han ble også Uniteds eldste målscorer med sine 36 år og 260 dager. Bryan Robson var før i dag klubbens eldste målscorer med 36 år og 216 dager.

Flere mål ble det ikke, og Manchester United legger seg med det på en 4. plass bak Blackpool(!) og Aston Villa.

1076 MINUTTER UTEN MÅL: Wayne Rooney hadde målgivende på Darren Fletchers scoring, men det er fremdeles 13 kamper siden sist han scoret. Foto: Scanpix
1076 MINUTTER UTEN MÅL: Wayne Rooney hadde målgivende på Darren Fletchers scoring, men det er fremdeles 13 kamper siden sist han scoret. Foto: Scanpix Vis mer