STORFORM: Paul Scholes hamrer inn et langskudd mot Fulham. Manchester United-spilleren sier han ikke hadde trodd han skulle fortsette karrieren denne sesongen. Det gjorde han, og han har vært en suksess.  Foto: Gerry Penny, EPA/Scanpix
STORFORM: Paul Scholes hamrer inn et langskudd mot Fulham. Manchester United-spilleren sier han ikke hadde trodd han skulle fortsette karrieren denne sesongen. Det gjorde han, og han har vært en suksess. Foto: Gerry Penny, EPA/ScanpixVis mer

Scholes overrasket over at han fortsatt spiller

- Det hadde jeg ikke trodd sist jul.

||| (Dagbladet): Manchester United-veteran Paul Scholes (36) har vært i gnistrende form i sesongstarten i Premier League.

Personlig sier han at han trodde den forrige sesongen skulle bli hans siste.

- Ved juletider sist sesong trodde jeg ikke jeg skulle spille denne, sier han i et intervju med MUTV sitert av Sky Sports.

Grunnen var ikke bare alderen, men at han rett og slett ikke var fornøyd med nivået han holdt.

- Jeg spilte ikke bra nok. Sesongen før var jeg skadd i tre måneder og fra forrige jul og framover var ikke formen min glimrende. Og fram mot sist jul var den fortsatt ikke så bra.

- Vil bidra Scholes sier han stiller høye krav til seg selv, og derfor vurderte han å sette punktum for en lang og imponerende karriere etter sesongen.

- Jeg ønsker å bidra for laget. Om jeg ikke gjør det, hva er vitsen med å være her?

Nå har han bidratt over all forventning, og håper å fortsette med det også resten av sesongen. Han er klar over at kroppen ikke tåler å spille hver kamp lenger, men håper på mellom 25 og 30 kamper om han presterer bra nok.

Vil bli trener Samtidig planlegger han framtida etter spillerkarrieren.

- Jeg startet på trenerutdanningen mot slutten av sist sesong. Forhåpentligvis kan jeg bli ferdig med den første delen en eller annen gang i år, sier Scholes.

Scholes kuttet ut landslagsfotball for noen år siden, men var nær ved å gjøre comeback i sommerens VM. Men forespørselen kom for seint.

- Det handlet ikke om at jeg ønsket å reise på ferie i stedet, det var det faktum at jeg fikk telefonen så tett opptil mesterskapet, i tillegg til at jeg ikke ønsket å ta plassen til noen som har vært med på å spille England til Sør-Afrika. Det føltes ikke riktig for meg, forklarte Scholes.