Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scholes revansjerte utvisningen med scoring

Avgjorde i Tyrkia.

NYTT SEINMÅL: Paul Scholes avgjorde 13 minutter før slutt. Åtte av elleve seriemål har kommet i andre omgang for United denne sesongen - nå avgjorde de seint også i Champions League. Foto: AP
NYTT SEINMÅL: Paul Scholes avgjorde 13 minutter før slutt. Åtte av elleve seriemål har kommet i andre omgang for United denne sesongen - nå avgjorde de seint også i Champions League. Foto: AP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Besiktas - Manchester United 0-1.

De røde har de siste dagene snakket mye om forrige sesongs nedtur i Roma. Sir Alex Ferguson har sagt han tok med seg skrekkfilmen (altså DVD-en av finalen mot Barcelona) på ferie og Rio Ferdinand fortalte at han blir kvalm av å tenke på kampen.

Tirsdag kveld startet de på veien mot en ny finale. Revansjejakta er i gang, og rødtrøyene fikk akkurat den starten de håpet på i Istanbul - takket være Paul Scholes.

Midtbanespilleren ble utvist i helgas kamp mot Tottenham, og han mister dermed derbyet mot Manchester City. 13 minutter før slutt revansjerte han seg ved å heade inn seiersmålet til United.

FORNØYD: Sir Alex Ferugson blir her gratulert av Besiktas-trener Mustafa Denizli. Skotten er godt fornøyd med det spillerne leverte i Istanbul-gryta. Foto: AFP
FORNØYD: Sir Alex Ferugson blir her gratulert av Besiktas-trener Mustafa Denizli. Skotten er godt fornøyd med det spillerne leverte i Istanbul-gryta. Foto: AFP Vis mer

- Det er fint å score og alle bortekamper i Champions League er tøffe, spesielt i Tyrkia. Det var nok ikke vår beste kamp, men seier er seier, sier Scholes til Sky Sports.

Nok en gang avgjorde United seint i en kamp. Denne sesongen har åtte av elleve Premier League-scoringer kommet etter pause, og de fortsetter åpenbart slik i Champions League også.

Rooney alene på topp
United-sjef Ferguson var ikke like misfornøyd som Scholes med spillet og han roser spesielt konsentrasjonen til spillerne sine.

- Jeg er ganske fornøyd med prestasjonen vår og jeg synes de spilte bra mesteparten av tida. Vi hadde ballen mye i laget og var best. Det er en konsentrasjons- og nervetest å spille her på grunn av den fantastiske atmosfæren, og det taklet vi bra, sier Fergie til Sky Sports.

RØDT I HELGA: Paul Scholes ble utvist mot Tottenham. Mot Besiktas revansjerte han seg og ble matchvinner. Foto: AP
RØDT I HELGA: Paul Scholes ble utvist mot Tottenham. Mot Besiktas revansjerte han seg og ble matchvinner. Foto: AP Vis mer

Det var ikke finalekvalmen som gjorde at Ferdinand måtte kaste inn håndkleet før kampen, men han skal ifølge rapportene ha pådratt seg en strekk som gjorde at han ikke engang var på benken.

United hadde likevel stort sett bra kontroll bakover i førsteomgangen, men Besiktas-gutta følte seg nok ganske trygge de også.

For selv om United hadde ballen og styringen, klarte de ikke skape spesielt mye. Wayne Rooney ble veldig alene på topp, selv om kantspillerne Antonio Valencia og Nani forsøkte å fylle etter.

Serdar Özkan var faktisk nærmest mål før pause, da skuddet hans fra 25 meter gikk i en United-rygg og en bue over Ben Foster. Han nådde ikke opp til ballen, men United var heldige og ballen gikk også over tverrliggeren. Dermed ble det ingen mål på støyende Inönü i førsteomgangen.

Scholes' luktesans
Det løste seg litt mer opp i andreomgangen, i hvert fall etter hvert.

Wayne Rooney har vært i forrykende form i sesongåpningen og han hadde før denne kampen sju mål på ni oppgjør for klubb- og landslag. Tirsdag kveld måtte han derimot gå målløs av banen. Sir Alex Ferguson bestemte seg for å sette inn både Michael Owen og Dimitar Berbatov da det var igjen 25 minutter, men det var ikke noen av dem som sørget for avgjørelsen.

I stedet viste Paul Scholes at han fortsatt har luktesansen i orden.

Nani dro seg fri 13 minutter før slutt og løsnet et skudd som keeperen ikke klarte å holde. Arkan bokset ballen rett ut i feltet og Scholes headet ballen kontrollert i mål.

- Han har scoret mange slike mål for oss i løpet av karrieren sin, og dette var et veldig viktig mål, sier Ferguson.

Besiktas hadde noen skremmeskudd mot slutten, men United slapp med skrekken.

PS! I den andre kampen i denne gruppa scoret brasilianeren Grafite alle hjemmelagets mål da Wolfsburg slo CSKA Moskva 3-1. Grafite ga den tyske seriemesteren tomålsledelse med to kjappe mål i slutten av første omgang, og han satte punktum etter at Alan Dzagojev hadde redusert for hjemmelaget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling