Scholes sendte United til finalen «alle» unner ham

Ferguson lover startplass: - Absolutt.

(Dagbladet.no): Manchester United - Barcelona 1-0, sammenlagt 1-0.

Manchester United er klare for Champions League-finalen i Moskva. Og det eneste målet etter 180 minutter mellom United og Barcelona ble scoret av Paul Scholes:

Den jordnære, pressesky, arbeidssomme og nykkefri 33-åringen som var suspendert da United vant den gjeve turneringen i 1999.

I sin 101. kamp i turneringen ble han matchvinner. Selv om han ble tatt av banen et kvarter før slutt, er det all mulig grunn til å tro at han er på plass fra start 21. mai, uansett om det blir Liverpool eller Chelsea som motstander i den første helengelske finalen i Champions League-historien.Allerede i kveld sier manager Alex Ferguson at Scholes vil få spille fra start i finalen:

- Absolutt. Han er en av de store spillerne som har gått gradene her, svarte sjefen på ITVs spørsmål ifølge SportingLife.

- Fantastisk

Ferguson var imidlertid - og fullstendig i Paul Scholes\' ånd - opptatt av å rose hele klubben.

- Jeg er så glad for alle sammen. Det føles fantastisk, utrolig for denne klubben. Klubben fortjener å være i finalen. Det er fantastisk, sier skotten oppglødd.

DRØMMETREFFET: Carles Puyol må bare se Paul Scholes treffe teknisk perfekt på ballen da han blåste inn vinnermålet i kampens 14. minutt. Foto: Paul  Thomas, AP/Scanpix
DRØMMETREFFET: Carles Puyol må bare se Paul Scholes treffe teknisk perfekt på ballen da han blåste inn vinnermålet i kampens 14. minutt. Foto: Paul Thomas, AP/Scanpix Vis mer

Før kampen ba Ferguson fansen om støtten de trengte fra tribunen, og han glemte ikke å takke for hjelpen da jobben var gjort.

- Barca jaget scoring, og de måtte satse, men fansen hjalp oss over målstreken, sier han.

Scholes snek seg som vanlig unna alle TV-intervjuer, og overlot skrytet til andre, skriver Manchester Uniteds hjemmeside.

- Jeg har sett ham gjøre det mange ganger på trening. Jeg har sett ham gjøre det noen ganger her også. Jeg tror det må være helt der oppe blant hans beste mål, spesielt i en kamp av dette formatet. Å avslutte en kveld som dette med et mål som det var strålende, sier midtbanekollega Michael Carrick.

Hektisk åpning

Gjestene fra Spania var hissigst i åpningsminuttene av en meget temposterk førsteomgang.

Men vertene overtok snart initiativet, og tok også ledelsen like før det var spilt et kvarter.

Cristiano Ronaldo utfordret en liten klynge Barca-spillere og mistet ballen. Men Gianluca Zambrotta slo en skrekkelig pasning rett i beina på Paul Scholes.

Scholes sendte United til finalen «alle» unner ham

Upresset fikk Scholes legge til rette og lappe til fra drøyt 20 meter. Med ytterskru krøllet han ballen opp i høyre kryss.

Tempoet sank noe etter ledermålet, og United hadde kontroll på tingene en periode i midten av omgangen.

Men mot pause fikk Barcelona holde mye på ballen, og med raske pasningskombinasjoner spilte de seg til et par greie skuddsjanser for Deco fra like utenfor feltet. Det ene strøk en meter utenfor høyre kryss, det andre en halvmeter utenfor hjørnet nede til venstre.

Fire minutter før pause fikk Nani en stor sjanse på et innlegg fra Park, men den vesle portugiseren nikket like utenfor da han spratt opp mellom to Barca-forsvarere.

United tettet igjen

United gikk hardt ut etter pause for å drepe kampen med en ny scoring. Tevez og Nani hadde hvert sitt skuddforsøk fra skrått hold. Tevez traff keeper, Nani bommet på det meste.

Utover omgangen var det igjen Barcelona som eide ballen, mens United lå kompakt og disiplinert uten å by gjestene sine på noe som helst.

Samtidig var neglebitingen intens for hjemmepublikummet, som visste utmerket godt at en utlikning ville betydd Barcelona til finalen på bortemålsregelen.

Barca-innbytter Thierry Henry kom til et par avslutninger, men begge ble for løse. På overtid kastet Barcelona alt framover, men selv ikke keeper Valdes i angrep kunne stoppe Uniteds marsj mot Moskva.

MESSI TILSKUER: Lionel Messi måtte bare se Paul Scholes skyte United til finalen i Champions League.
ANDRE BALLER: Cristiano Ronaldo traff for en gangs skyld ikke alt han forsøkte på. Her nikker han Wes Brown i rumpa.