Scholes sikret finaleplass

Manchester United slo Arsenal 1-0 i semifinalen i FA-cupen.

(Dagbladet.no): På Villa Park ble det aldri den velkjente temperaturen vi kjenner fra tidligere møter mellom de to gigantene i engelsk fotball. Arsenal var tamme i duellspillet i første omgang, men var likevel flere hakk bedre enn United.

Etter 32 minutter spilte Gary Neville nydelig fram Ryan Giggs, som trillet ballen inn til Paul Scholes. I de situasjonene er den lille røde midtbaneterrieren suveren, og ballen suste inn i målet til en sjanseløs Jens Lehmann.

Allerede i åpningsminuttene hadde imidlertid Arsenal sin største sjanse i kampen. Edu lobbet ballen i tverrliggeren fra 16 meter, og returen endte opp hos Patrick Vieira. Franskmannen headet mot mål fra to meter, men Uniteds keeper Roy Carrol parerte med en utrolig redning.

I andre omgang var det spill mot ett mål - målet til Roy Carrol. Men det utskjelte United-forsvaret holdt overraskende godt stand, selv etter at Arsene Wenger byttet inn Thierry Henry og Reyes. Mot slutten av kampen kjempet United seg inn til en litt flatterende seier og billett til FA-cupfinalen.

I morgen spilles den andre semifinalen mellom Sunderland og Millwall.