Scholes sikret seieren

Paul Scholes sikret Manchester United 3-2-seier borte mot Olympiakos. Ole Gunnar Solskjær satt på benken med en ankelskade. Dagbladet.no fulgte Champions League direkte.

- Vi gjorde det ikke akkurat lett for oss selv, men heldigvis reddet Paul (Scholes red. anm) seieren. Det var godt, sa en lettet manager Sir Alex Ferguson til ITV2 etter kampen.

Samtidig innrømmet han at Ole Gunnar Solskjær ikke kom innpå fordi at ikke ankelskaden skulle forverres.

United dominerte store deler av kampen i Hellas. I 1. omgang hadde de mesteparten av spillet, og det var fullt fortjent at Laurent Blanc kunne gi bortelaget 1-0 til pause med sin heading etter 20 minutter.

Juan Verón doblet ledelsen med et flott distanseskudd kvarteret etter hvilen, og Sir Alex Ferguson var så sikker på seier, at han valgte å bytte ut både Ryan Giggs og David Beckham.

Det skulle straffe seg.

Bare sju minutter etter dobbeltbyttet, reduserte Olympiakos' Choutos. Og like etter laget Djordjevic 2-2.

Til neste runde

Begge lagene presset på for å få et seiersmål, og United trakk det lengste strået: Verón la igjen ballen til Scholes, som skjøt ballen høyt i mål.

Med sin fjerde seier av fire mulige, er United nå klare for neste runde, men to kamper igjen å spille.

- Vi var utrolig gode helt til den lille perioden hvor de fikk to mål etter uoppmerksomhet i forsvaret vårt. Heldigvis scoret Paul, og sendte oss til neste runde, sa Sir Alex.

- Scholes mot storformen

Ferguson er glad for at Scholes er helt tilbake igjen etter sitt skadeavbrekk.

- Nå har han lagt de problemene bak seg, og er på god vei mot storformen, sa Ferguson.

I den andre kampen i gruppa, vant Leverkusen 2-1 over Maccabi Haifa. Leverkusen har seks poeng, mens de to andre har tre. Milan er også klare for neste runde etter at de slo henholdsvis Bayern München (2-1) og Lokomotiv Moskva (1-0). Bayern er avhengige av mye hjelp fra Milan, samtidig som de må vinne sine to siste kamper for å gå videre. I den andre kampen i gruppa, vant Lens 3-1 over Deportivo.

Sæternes scoret

Bengt Sæternes spilte de siste 26 minuttene, og scoret Club Brügges siste mål da de slo Galatasaray 3-1 hjemme. Belgierne ligger på andreplass, sju poeng bak Barcelona, som er gruppevinnere etter sin 1-0-seier over Lokomotiv Moskva.

I gruppe E er det svært jevnt etter at Newcastle slo Juventus 1-0. Italienerne leder fortsatt gruppa med sine sju poeng, det samme som Dynamo Kiev. Feyenoord har fem, mens Newcastle har tre poeng.

- Vi kjempet for hver ball både i lufta og på bakken hele kampen, og alle spillerne fikk ut sitt fulle potensiale, sa Newcastle-sjef Bobby Robson til ITN etter kampen.

Han er glad for at laget hans nå har tatt poeng i årets Champions League.

- Det hadde vært forferdelig å ikke få noen, sa Robson, etter kampen, som ble dømt av norske Rune Pedersen.