TØFF I STUDIO: Paul Scholes var ikke kjent for å ta fanger mens han spilte, og i Skys studio i går viste han verden at han ikke er mildere som ekspertkommentator. Foto: AFP /Stefanus Ian / NTB Scanpix
TØFF I STUDIO: Paul Scholes var ikke kjent for å ta fanger mens han spilte, og i Skys studio i går viste han verden at han ikke er mildere som ekspertkommentator. Foto: AFP /Stefanus Ian / NTB ScanpixVis mer

Scholes syns synd på Arsenal-fansen

- En million mil unna ligagull.

(Dagbladet): Paul Scholes er beskrevet som en mann av få ord, og som United-spiller ga han sjelden intervjuer.  Derfor ble det fort overskrifter da 39-åringen brukte store ord i Sky Sports-studio i går kveld.

Litt mot normalt stilte Scholes som ekspert i fotballstudioet i forbindelse med Manchester-derbyet, der han uttalte seg om David Moyes og United-tapet, men det var Arsenal som fikk den største skyllebøtta etter poengtapet mot Swansea på hjemmebane.

- Det er Arsenal-fansen jeg syns synd på, for det er det samme som skjer hvert år. De får ferten av tittelen, og så drar de til Chelsea og presterer ingenting. Fansen forventer at Arsenal skal gå for tittelen, men de er en million "miles" unna det i mine øyne. De trenger typene og ledere i laget, var noe av det Scholes lirte av seg hos Sky, ifølge Daily Mail

Ingen ledere
I tillegg mente Scholes at midtbanejuvelen Jack Wilshere ikke har utviklet seg siden han slo gjennom som 17-åring, at stjernene Arteta, Cazorla, Roicky og Özil mangler disiplin, og at klubben er blottet for ledertyper.

- Det er ingen som Patrick Vieira, Tony Adams or Martin Keown i klubben. Når dagens spillere ligger under med to mål fortsetter de bare med å spille en fin liten vegg, miste ballen, og så gidder de ikke en gang å løpe hjem, fyrte Scholes av.
 
CMore-kommentator og Arsenal-supporter Kenneth Fredheim, mener Scholes er for tøff med Arsenal.

- Ja, det er han jo. Det om Wilshire er bare tøv, det er ingen tvil om at han har utviklet seg siden han var 17 år. På grunn av skader har utviklingen gått senere, men det er ikke for sent, sier Fredheim til Dagbladet.
 
- Det jeg er enig med han i er at Arsenal ikke har noen Adams eller  Vieira, de som pisker de andre i motgang. De som henter fram det som må til, vinne dueller og gå framover i krigen.  Det har jeg alltid savnet under Wenger de siste sju-åtte årene. Hele midtbanen til Arsenal er full av playmakere.
 
Klapper sammen
Fredheim mener Scholes har noen poenger, men at han farger verden litt vel svarthvitt som ekspert i Sky-studioet.

Selv mener Fredheim at både han og andre Arsenal-fans ikke hadde overdreven tro på ligasuksess i år.

- Nei, jeg trodde ikke det. De manglet en dimensjon, og det har vært min kjepphest i alle år. De har ingen leder i bakre rekker og mangler stål på midtbanen. City og Chelsea er balanserte. De kan spille like bra offensiv fotball som Arsenal, men de har stålet og kan gjøre jobben når det røyner på. Du har følelsen at Arsenal klapper sammen når det gjelder.
 
- Er dere en million miles unna?
 
- Nei, det er de ikke. Det er vanskelig å slakte et lag som sannsynligvis tar fjerdeplassen og går til Champions League, og som i tillegg kan vinne FA-cupen.  Men Arsenal er en så stor klubb, og pengene er der. Jeg er litt forundret over at de ikke kjøper de to-tre ekstra spillerne.
 
- Ingen har høyere toppnivå enn Arsenal, men når du har sluppet inn 16 mål mot Liverpool, City og Chelsea så sier det alt om hva som mangler. De klapper sammen, sier Fredheim til Dagbladet.