Scholes trekker fram Ronny Johnsen som oppskriften på suksess

Slakter Citys Yaya Touré.

FEIRER: Ronny Johnsen spilte i Manchester United fra 1996 til 2002. Her feirer han en scoring med Dwight Yorke og Andy Cole mot Juventus i 1999. FOTO: NTB SCANPIX
FEIRER: Ronny Johnsen spilte i Manchester United fra 1996 til 2002. Her feirer han en scoring med Dwight Yorke og Andy Cole mot Juventus i 1999. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Manchester United-spilleren Paul Scholes (39) så kampen mellom Bayern München og Manchester City onsdag.

City tapte 1-0 på Allianz Arena, og Scholes var spesielt ikke begeistret for innsatsen til midtbanespiller Yaya Touré.

- Det var den samme, gamle historien i Champions League for laget til Manuel Pellegrini. Yaya Tourés manglende defensive arbeid er blitt et stort problem for dem, skriver Scholes i sin spalte i The Independent.

Ble utelatt 39-åringen trekker fram Champions League fra 1999, der Manchester United slo Bayern München 2-1 i finalen.

- Da vi vant Champions League-finalen i 1999, spilte vi 4-4-2. Ofte måtte jeg selv være ute på bekostning av midtbanespillere som Roy Keane, Nicky Butt eller Ronny Johnsen.

- Når vi spilte på bortebane i Europa, så visste manageren at vi trengte to defensivt orienterte midtbanespillere. Resultatet hadde førsteprioritet. Å spille attraktiv fotball var viktigst på hjemmebane.

Johnsen spilte i United fra 1996 til 2002. Han ble benyttet både som midtstopper og på midtbanen.

Ingen gjemmesteder Scholes fortsetter:

- City kunne havnet tre eller fire mål bak den første halvtimen, hvis det ikke hadde vært for keeper Joe Hart.

- Laget kan ikke ha folk som tilskuere ute i Europa. Touré kan slippe unna i Premier League. Men mot de beste lagene i Europa er det ingen gjemmesteder.

UNITED-LEGENDE:  Paul Scholes. FOTO: NTB SCANPIX
UNITED-LEGENDE: Paul Scholes. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Antall ganger jeg så motstanderne komme forbi bak ham (Touré), var ganske oppsiktsvekkende. Han så rett og slett ikke interessert ut. Fernandinho måtte gjøre jobben for to personer defensivt. Dette satte City ofte i trøbbel. 

Fans: Upassende Yaya Touré skapte overskrifter også på andre måter etter kampen mot Bayern München.

Til tross for at City tapte, fanget TV-kameraene ham inn i det han sto i en svært hyggelig samtale med Bayern-trener Pep Guardiola. De to er gamle kjente fra Barcelona.

- Yaya Touré som ler og spøker med Guardiola bare sekunder etter et tap, sender ikke akkurat ut de riktige signalene, gjør det vel?

Spørsmålet ble stilt av Chris Slater, journalist i Manchester Evening News, og på sosiale medier kokte det:

- Yayas raskeste involvering hele kvelden, var det han gjorde da han tok Pep i hånda, skrev en Twitter-bruker.

OPP OG JOBB!  Yaya Touré. FOTO: NTB SCANPIX
OPP OG JOBB! Yaya Touré. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer