Scholes utvist etter Maradona-scoring

«Utliknet» rett før slutt.

(Dagbladet.no) Manchester United - Zenit St. Petersburg 1-2. Klokka rundet 90 spilte minutter da United-spillerne løp jublende mot Paul Scholes. Engelskmannen hadde «utliknet» til 2-2 mot russerne i supercupfinalen.

Scholes selv jublet ikke. Han skjønte hva han hadde gjort.

Diego Maradona kunne ikke gjort det bedre. Scholes gikk opp på et Wes Brown-innlegg, med armen opp i været - som om han allerede jublet. Ballen suste i krysset - men den gikk først i mål først etter å ha gått i hånda til Scholes.

«Målet» ble selvfølgelig annullert og Scholes fikk sitt andre gule - og forsvant inn i garderoben.

Zenit klart best

Dermed må trolig Scholes sitte på tribunen i den første Champions League-kampen til United denne høsten, hjemme mot Villarreal 17. september.

Champions League-vinnerne møtte Uefa-cupmesterne i Monaco fredag kveld. Finalen er ikke akkurat den mest prestisjetunge i Europa, men det er alltid morsomt å vinne finaler.

United-fansen depper nok ikke veldig lenge over dette tapet, noe denne tekstmeldingen Dagbladet.no mottok fra en United-mann er et eksempel på:

GUDS HÅND? Paul Scholes banket et innlegg i mål med hånda, fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Foto: EMPICS
GUDS HÅND? Paul Scholes banket et innlegg i mål med hånda, fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Foto: EMPICS Vis mer

«Scholes-handsen var en av de beste United-prestasjonene i kampen,» sto det i meldingen.

For Zenit var klart best fra start, selv om rødtrøyene nærmet seg en utlikning mot slutten av kampen.

Arsjavin på benken

Mannen som torsdag ble kåret forrige sesongs beste Champions League-spiller, Cristiano Ronaldo, er skadd og satt på tribunen. EM-kometen Andrej Arsjavin startet kampen på benken. Han er på vei bort fra Russland, og Dick Advokaat foretrekker å bruke spillere som er en del av framtida.

Pavel Pogrebnjak er det, og han sendte de lyseblå i ledelsen rett før pause. Arsjavin kom inn etter hvilen, og fikk være med på festen.

Etter en snau time økte Miguel Danny ledelsen, før Nemanja Vidic reduserte kvarteret før slutt.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj var blant de 18 000 på tribunen, og russeren gledet seg nok over at United ble påført sitt første tap for sesongen.

Scholes utvist etter Maradona-scoring
TILSKUER: Cristiano Ronaldo ble torsdag kåret til Champions Leagues beste spiller forrige sesong. Portugiseren er fortsatt skadd, og så finalen fra tribunen.
<B>ZENIT-SEIER: Pavel Pogrebnjak scoret det første målet da Zenit vant nok en pokal.