STORSPILTE: André Schürrle hadde en god kamp for Chelsea borte mot Fulham lørdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix
STORSPILTE: André Schürrle hadde en god kamp for Chelsea borte mot Fulham lørdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Schürrles hat trick på 17 minutter ga fortsatt tabelltopp for Chelsea

Senket Fulham nærmest på egen hånd.

André Schürrle brukte 17 minutter på å score tre ganger og punktere Chelseas bortekamp mot Fulham lørdag.

En redusering av John Heitinga drøye kvarteret før slutt holdt ikke for vertene. Chelsea vant 3-1 og skaffet seg fire poengs luke til serietoer Arsenal. Manchester City er seks poeng bak med to kamper til gode.

Stille i pausen Chelsea-sjef José Mourinho var svært misfornøyd etter de første 45.

- Jeg sa ingenting i pausen. Ingenting, ikke ett eneste ord. Jeg gikk inn i garderoben, og så gikk jeg ut igjen. Jeg veit ikke om noe av de andre holdt en liten prat, jeg var ikke i garderoben. Men andreomgangen var et godt svar på tiltale etter sesongens verste prestasjon, sier Mourinho ifølge BBC.

Etter en målløs første omgang skulle det meste handle om Schürrle etter hvilen i London-derbyet.

1-2-3 I det 52. minuttet var Schürrle på farten. Tyskeren spilte ballen til rekkekamerat Eden Hazard, fikk den tilbake og var iskald da han satte inn 1-0-målet.

Etter 64 minutter var det duket for nok et vellykket samarbeid mellom Hazard og Schürrle. Belgieren viste nok en gang fram silkefoten da han fant lagkameraten med en strålende pasning, og Schürrle kunne dunke inn 2-0.

Bare fire minutter senere fullførte han sitt hattrick. Igjen ble han spilt fri i bakrommet, denne gang av Fernando Torres, og Fulham-forsvaret måtte på ny se ballen gå i mål.

- Andreomgangen er noe av det beste jeg har sett denne sesongen. Vi holdt ballen godt i laget. Hvis jeg kunne ha gjort elleve bytter i pausen, ville jeg nok ha gjort det, men jeg kunne bare bruke tre, så da gjorde jeg ingenting, sier Mourinho ifølge BBC.

Og om dagens helt slår han enkelt og greit fast:

- Schürrle er kald foran mål.

Hangeland skadd Fulham økte sin vonde rekke uten seier til åtte kamper og ligger stadig helt sist i Premier League. Bedre ble det ikke av at kaptein Brede Hangeland måtte ut med en hodesmell etter kun et kvarters spill.

Den norske stopperkjempen skallet sammen med lagkamerat Kieran Richardson og måtte til slutt kaste inn håndkleet.

John Arne Riise var ubenyttet reserve for Fulham, som går tøffe uker i møte. Neste helg venter bortekamp mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

(NTB)