Schumacher: - Jeg var sjanseløs

Michael Schumacher kjørte opp mot sitt beste i Monaco Grand Prix i går, men ble overraskende slått av skotten David Coulthard.

Schumacher har vært årets navn i formel 1. I går var han likevel sjanseløs, i sitt hundrede VM-løp for Ferrari. Han var bare noen meter bak Coulthard i mål, men tyskeren fikk aldri muligheten til å komme seg forbi.

- Jeg ga alt helt til det siste, for i Monaco er ingenting sikkert før man er i mål. Men David kjørte et bra løp og ga meg aldri en sjanse. David fortjente seieren, han gjorde et veldig bra løp, sier Schumacher.

- Fantastisk

David Coulthard vant Monaco Grand Prix for andre gang på tre år. Han hadde nest beste startposisjon, men kjørte rett i tet og beholdt plasseringen helt til mål. Dette til tross for at flere trodde han måtte bryte, da det begynte å ryke fra bilen hans tidlig i løpet.

- Vi har hatt en tøff sesongstart, så dette er aldeles fantastisk, sa en glad skotte etter triumfen i fyrstedømmet.

- Det så mørkt ut for oss med tanke på å vinne Grand Prix-løp denne sesongen, men vi håpet på Monaco, sa Coulthard.

Skotten kvittet seg med de vonde minnene fra i fjor, da han hadde beste startposisjon, men kvalte motoren i starten. Seieren var hans første på ett år og McLaren-stallens første i år.

- Antispinnsystemet som skapte problemer for meg i fjor, fungerte aldeles fantastisk i år. Dermed var det egentlig bare et spørsmål om å holde unna for dem bak, sa David Coulthard.

33 poengs ledelse

Michael Schumacher er til tross for gårsdagens nederlag på toppen av sammenlagtlista med 60 poeng. Han leder nå med 33 poeng på Juan Pablo Montoya. Colombianeren hadde beste startposisjon i Monaco, men måtte bryte løpet grunnet motorhavari. Montoya ble dermed stående på 27 poeng, og deler andreplassen i sammendraget med Ralf Schumacher, som ble nummer tre i går. David Coulthard er nummer fire i VM-sammendraget med sine 20 poeng.

FYRSTELIG FEIRING: David Coulthard (til høyre) var hakket hvassere enn Michael Schumacher (til venstre) i Monaco i går. Her på podiet med prins Albert (bak til venstre) og prinsessse Caroline (bak til høyre).