Schumacher- krasj i 200 km/t

Michael Schumacher hadde englevakt da hans Ferrari raste inn i sikkerhetssperringene i 200 km/t. Hele fronten på bilen ble knust. Tyskeren slapp mirakuløst unna med en brukket høyrelegg.

Uhellet skjedde allerede i første runde av gårsdagens Formel 1-runde på Silverstone i England. Løpet var blitt flagget av for omstart, men meldingen nådde aldri fram til Schumacher. I vel 200 km/t passerte han stallkameraten Eddie Irvine, og smalt rett inn i sikkerhetssperringene.

- Jeg har ingen anelse om hva som skjedde. Schumacher kom susende forbi meg som en rakett, sa Eddie Irvine rett etter løpet.

Krabbet ut

Schumacher klarte selv å krabbe ut av den totalskadde bilen, men ble raskt tatt hånd om av hjelpemannskaper. Tyskeren ble deretter fraktet vekk på båre. Han var ved bevissthet og vinket til publikum før han ble båret inn i et ambulansehelikopter og videre til sykehus.

Der ble det raskt konstatert at den høyre leggen var brukket, men at tilstanden ellers var tilfredsstillende og stabil for tyskeren. Fra Ferrari-hold ble det i går sagt at Schumacher må belage seg på seks ukers pause.

Trolig teknisk feil

Ingen vet sikkert hva som forårsaket ulykken.

- Det er helt umulig for oss å si hva som gikk galt. Foreløpig har vi bare TV-bildene å forholde oss til, sa en talsmann for Ferrari-laget rett etter løpet.

Trolig var det en feil ved styringen eller bremsene som fikk Schumacher til å miste kontrollen over bilen. Bare en gang tidligere, i japanske Suzaka i 1993, har den tyske verdensmesteren vært i nærheten av en like alvorlig ulykke.

- Ingen kjører ut på den måten der. Det må ha vært en teknisk feil, sa broren til Michael, Ralf Schumacher, til nyhetsbyrået AFP i går kveld.