Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumacher fløy åtte meter gjennom lufta

Politiet har analysert videoen fra hjelmkameraet.

FLØY GJENNOM LUFTA:  Men etterforskningslederen avviser at Schumacher holdt spesielt høy fart. Foto: REUTERS/Emmanuel Foudrot/NTB Scanpix
FLØY GJENNOM LUFTA: Men etterforskningslederen avviser at Schumacher holdt spesielt høy fart. Foto: REUTERS/Emmanuel Foudrot/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I formiddag holdt lederen av den franske etterforskningen av Micahel Schumachers alpinulykke en pressekonferanse i Albertville. Etterforskerne har blant annet gått gjennom videobildene fra det lille hjelmkameraet som var festet på Schumachers hjelm da han falt.

Bildene fra den to minutter lange sekvensen viser at han fløy åtte meter gjennom lufta før fallet.

Hjelmen til Schumacher skal ha blitt ødelagt i fallet, og hodeskadene hans er alvorlige. Schumacher ligger i kunstig koma på sykehuset i Grenoble der legene kjemper for å bevare livet hans.

— Han fulgte den rødmerke løypen før han begynte å kjøre utenfor oppmerket løype. Han er tydeligvis en ekstremt god skiløper, men en av skiene hans traff en stein som stakk opp i den umerkede løypen. Det gjorde at han falt åtte meter og slo hodet i en annen stein, sier den statsoppnevnte etterforskningslederen Patrick Quincy ifølge NTB.

Andre medier skriver at fallet var mellom tre og seks meter.

Quincy forteller også at de bruker videobildene til å rekonstruere ulykken, men avviser at det finnes flere videoer av ulykken.

Schumacher skal heller ikke ha hatt spesielt stor fart da han forulykket.

Politiet i alpene etterforsker rundt femti lignende ulykker hvert eneste år. Schumacher skal ha stått på ski mellom råd og blå løype i alpinanlegget i Méribel da han forulykket, men det er uvisst om han visste at han var utenfor løypa da han falt.