Michael Schumacher

Schumacher hyllet: Kona i tårer

Formel 1-legenden Michael Schumacher ble forrige uke hyllet for sitt bidrag til sin hjemstat Nordrhein-Westfalen. Det ble følelsesladd for familien.

GIFT: Corinna Schumacher (t.v) og Michael Schumacher (t.h) har vært gift siden 1995. Her avbildet sammen på en galla i 2010. Foto: Jens Kalaene / AFP / NTB
GIFT: Corinna Schumacher (t.v) og Michael Schumacher (t.h) har vært gift siden 1995. Her avbildet sammen på en galla i 2010. Foto: Jens Kalaene / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Michael Schumacher, som er født og oppvokst i den lille byen Hürth i Nordrhein-Westfalen, ble forrige uke hyllet for sitt bidrag til den tyske delstaten.

- I dag hedrer vi Michael Schumacher utenfor racingbanen. Han var en person med et stort hjerte og en som alltid har syntes det har vært viktig å tenke på andre, sa ministerpresident Henrik Wüst på seremonien.

- Schumacher har alltid holdt et øye med dem som ikke har det så bra. Han har hjulpet med ekstremt sjenerøse donasjoner - for det meste i stillhet, fortsatte han.

I TÅRER: Corinna Schumacher tok til tårene under hedersseremonien for mannen hennes. Foto: People Picture / NTB
I TÅRER: Corinna Schumacher tok til tårene under hedersseremonien for mannen hennes. Foto: People Picture / NTB Vis mer

Schumachers kone, Corinna, og datter, Gina, mottok prisen på hans vegne. Etter talen ble salen fylt med stående applaus, noe som brakte fram tårene hos Corinna.

Den tidligere Ferrari-sjefen, Jean Todt, var også til stede under seremonien.

MICHAEL SCHUMACHER: Netflix kommer med dokumentar om Michael Schumacher 15. september. Video: Netflix. Vis mer

- En rørende seremoni i Köln for å hedre Michael Schumachers utrolige karriere og veldedighetsarbeid med Corinna, Gina og ministerpresident Henrik Wüst. Jeg møtte Michael for over 30 år siden i Ferrari, der han levde sin drøm og brakte glede til millioner, skrev han på Twitter etter seansen.

Siden Schumachers forferdelige ulykke i 2013 er det ytterst få som vet hvordan det går med den tidligere Ferrari-føreren.

Schumacher pådro seg en alvorlig hjerneskade i en skiulykke i de franske alpene, og siden da har utrolig nok ikke ett eneste bilde dukket opp av ham.

Årsaken er at familien har svært strenge regler for hvem som får lov til å se tyskeren.

NÆRE: Jean Todt (t.v) og Michael Schumacher (t.h) er nære venner. Her avbildet sammen i Costa Rica i 2009. Foto: Yuri Cortez / AFP / NTB
NÆRE: Jean Todt (t.v) og Michael Schumacher (t.h) er nære venner. Her avbildet sammen i Costa Rica i 2009. Foto: Yuri Cortez / AFP / NTB Vis mer

I forbindelse med en Netflix-dokumentar om Formel 1-legenden i fjor uttalte kona Corinna:

- Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes, men han er der, og det gir oss styrke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer