Schumacher i pole i Ungarn

Én bak Senna.

Det ligger an til å bli en etterlengtet triumf for formel 1-giganten Michael Schumacher i Ungarn Grand Prix. Tyskeren skaffet seg i dag beste startspor til søndagens løp.

Totalt har Schumacher dermed hatt poleposisjon 64 ganger i karrieren. Legendariske Ayrton Senna hadde 65, en rekord som nå ser ut til å nærme seg brutt.

Schumacher som har vunnet VM-tittelen hele sju ganger, har slitt denne sesongen på grunn av farts- og tekniske problemer hos Ferrari. Nå ser det imidlertid ut til at han kan sikre seg og Ferrari-laget en seier igjen.

– Vi er veldig lettet etter en periode full av lidelser hvor ting ikke gikk vår vei. Nå er jeg veldig trygg. Det har aldri vært noen grunn til å tro at Ferrari ikke skulle komme tilbake, sa tyskeren etter seieren i kvalifiseringen lørdag.

Vinnertiden på 1.19.882 var nesten sekundet raskere enn andremann, McLarens Juan Pablo Montoya. VM-leder Fernando Alonso havnet i grusen og endte som nummer seks.

Kimi Raikkönen hadde en stor ulempe med å starte først på lørdagens kvalifisering, men finnens tid holdt seg lenge. Finnen ble til slutt nummer fire med tiden 1.20.891.

Alonso, som ble 24 år fredag, leder VM-sammendraget med 87 poeng. Raikkönen har 51, mens Schumacher ligger på tredje med 47 poeng.

(ANB)