Schumacher kan bli Solbakkens sjef i Köln

Tidligere landslagskeeper vil bli visepresident.

KAN FÅ NY SJEF: Ståle Solbakken kan få den tidligere tyske landslagskeeperen Harald Schumacher som sjef. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI
KAN FÅ NY SJEF: Ståle Solbakken kan få den tidligere tyske landslagskeeperen Harald Schumacher som sjef. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysklands tidligere landslagskeeper Harald «Toni» Schumacher stiller i april til valg som visepresident i Ståle Solbakkens klubb Köln.

58-åringen spilte 422 kamper for klubben mellom 1972 og 1987. Onsdag kveld ble han på et fire timer langt møte innstilt til vervet som visepresident i klubben med nesten 56.000 medlemmer.

Schumacher huskes tross sin lange og suksessrike karriere aller best for skrekktaklingen mot franske Patrick Battiston i VM-semifinalen i 1982, som var så sjokkerende at dommeren i forfjamselsen verken dømte straffespark eller ga rødt kort. Schumacher spilte VM-finale både i 1982 og 1986, men tapte begge.

23. april skal det velges ny president og visepresident etter at Wolfgang Overath og hans stedfortredere trakk seg i fjor høst. Innstilt som ny president er Werner Spinner, tidligere toppsjef i Bayer AG som eier forstadsklubben og Kölns erkerival Leverkusen.

Markus Ritterbach, leder for karnevalskomiteen i Köln, er innstilt som en av to visepresidenter ved siden av Schumacher.

Det er ikke sikkert at valget blir en formalitet selv om det ble oppnådd enighet i valgkomiteen. Det kan komme andre forslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer