Schumacher kjører ikke med bremsene på

Michael Schumacher er redd det internasjonale bilsportforbundet skal komme med regler for å begrense hastigheten til formel 1-stjernene.

- Dersom bilsportforbundet (FIA) kommer med forslag om å senke hastigheten, kommer jeg til protestere så kraftig jeg kan, sier Michael Schumacher etter de første treningsrundene på banen i Sepang i Malaysia.

Det er den ekstremt raske kjøringen i Melbourne som har gjort at enkelte har begynt å snakke om regler som kan begrense topphastigheten på bilene. I Melbourne kjørte Schumacher inntil fire sekunder raskere i år enn det Mika Häkkinen gjorde for ett år siden.

- Det er klart at enhver racerbilsjåfør blir lykkeligere jo raskere det er mulig å kjøre. Målet vårt er å kjøre så fort som mulig; på grensen av det mulige, sier tyskeren.

Bedre dekk

Schumacher mener at bilen hans ikke er blitt raskere, men årsaken til at det går fortere på banene er først og fremst at dekkene er kraftig forbedret.

- Bilen jeg kjører er «ekstremt bra». Det er som å gjøre en go-cart, for den oppfører seg fantastisk, sier Schumacher om Ferrarien sin.

Tyskeren mener det ikke går an å sammenligne kjøringen i Melbourne i år med prestasjonene fra i fjor, men han mener derimot at en sammenligning mellom kjøringen på Sepang-banen de to siste årene vil være mer relevant.

- Vi kjørte med veldig gode dekk her i Malaysia i fjor også, så når Grand Prix-løpet er ferdig her søndag, vil nok alle se at forskjellen på kjøringen i fjor og i år ikke blir så stor, sier han.

Det er ikke mer enn fire måneder siden formel 1-sirkuset gjestet Sepang-banen forrige gang, for det var der Grand Prix-finalen ble arrangert i fjor.

Årets tøffeste

Michael Schumacher sier at Malaysia Grand Prix denne helgen trolig kommer til å bli det tøffeste løpet i sirkuset denne sesongen.

Det er ventet 34 graders varme når løpet går søndag. Bare det gir både førere og biler hard påkjenning. Men på denne tiden av året kommer det også ofte regn i denne delen av verden, noe som vil gjøre kjøringen enda tøffere.

- Jeg er fullt klar over hvor vanskelig det kan være her. Derfor ble jeg litt lengre tid i Australia enn planlagt for å være best mulig forberedt, sier tyskeren.

Mika Häkkinen reiste hjem til Finland etter kjøringen i Australia. Han valgte å ta litt tid med familien. Det har nok satt ham litt tilbake i forhold til de aller beste, for på treningen fredag var han bare nummer seks. Da hadde han også stallkameraten David Coulthard foran seg på listen, men raskere enn både Häkkinen, Coulthard og Schumacher var Jarno Trulli i Jordan. Kanskje han kan komme med en skikkelig overraskelse søndag?

(NTB-Reuters)

FULL FART: Regjerende verdensmester, Michael Schumacher, hadde den neste raskeste tiden før søndagens formel 1-løp i Malaysia.