HYLLES: Michael Schumacher ligger fortsatt i koma etter den alvorlige skiulykken i romjula. Nå har Bahrain International Circuit bestemt seg for å hedre 45-åringen ved å kalle opp banens første sving etter ham. Foto: AP Photo/Victor Caivano/NTB Scanpix
HYLLES: Michael Schumacher ligger fortsatt i koma etter den alvorlige skiulykken i romjula. Nå har Bahrain International Circuit bestemt seg for å hedre 45-åringen ved å kalle opp banens første sving etter ham. Foto: AP Photo/Victor Caivano/NTB ScanpixVis mer

Schumacher mottar hyllest mens han fortsatt ligger i koma

- Han kommer til å elske ideen.

(Dagbladet): Over to måneder har gått siden Michael Schumachers skjebnesvangre skiulykke.

Det var snakk om at legene hadde startet vekkingen av formel 1-stjernen, men for en drøy uke siden ble denne avbrutt grunnet ukjente komplikasjoner.

Intet nytt, dårlig nytt Ettersom det har gått så langt tid begynner folk å bli bekymret for om han noen gang vil komme tilbake til bevissthet.

- Det at de ikke kommer med noen gode nyheter må tolkes som dårlige nyheter. Etter så langt tid ville de fleste dratt ut kontakten, sier lege Gary Hartstein som jobbet i åtte år som sjef for formel-1s medisinske aparat til New York Times.

Men selv om ting er uvisst rundt 45-åringen har nå Bahrain International Circuit (BIC) valgt å hedre Schumacher ved å kalle opp banens første sving etter ham.

- Jeg er overbevist om at Michael kommer til å elske ideen og at han kjenner jeg beæret, sier Schumachers talskvinne, Sabine Kehm, i en pressemelding.

- Vil takke Banen i Bahrain er også en arena Schumacher har sterk tilknytning til på flere måter.

Han var direkte involvert i banens utvikling, og han hadde flere fingre med i spillet når det kom til den tidligere nevnte første svingen.

- Michaels familie vil takke BIC for denne gesten som anerkjenner hans bedrifter innenfor formel 1, sier Kehm.

Schumacher vant også Bahrain Grand Prix i 2004, og har fortsatt banerekorden på 1.30.252 fra nettopp det året.

Et privilegium Zayed Al Zayani, talsmann for BIC, sier til løpets hjemmesider at Schumacher er en veldig naturlig mann å hedre.

- Det er et stort privilegium å kunne hedre den soleklart største formel 1-sjaføren gjennom tidene, og noen som folket i Bahrain setter veldig pris på, sier han.

- Allerede etter hans første deltakelse her i 2004, ble han umiddelbart en inspirasjon for alle som elsker motorsport her.