Schumacher parkerte seg til pole

Fikk motorstopp foran Alonso.

Det ble en svært dramatisk avslutning på kvalifiseringen til årets høydepunkt i formel 1, Monaco Grand Prix.

Først lå finske Kimi Räikkönen an til en veldig rask tid, men tok igjen en konkurrent mot slutten og tapte for mye tid til å straffe den ledende Michael Schumacher. Som vanlig hadde ikke McLaren-føreren flaksen med seg.

Farlig plassering

Så kom dagens mest omdiskutert situasjon på den aller siste runden.

– Jeg tok rett og slett i for mye, og forsvant av banen, forklarer Schumacher.

Tyskeren klarte akkurat å bremse nok til å han unngikk autovernet, men bilen ble stående farlig til uten at «Schumi» fikk flyttet den.

– Jeg prøvde å få den i revers, men jeg turte ikke å rygge på grunn av alle bilene som kom. Til slutt stoppet motoren, sier den sju ganger tidligere mesteren.

En halv runde bak Ferrari-føreren kom en meget rask Fernando Alonso, som var godt under mellomtidene til Schumacher – før han måtte bremse opp i dobbelsvingen hvor Schumachers Ferrari sto.

POLE POSITION: Michael Schumacher får beste startspor under Monaco Grand Prix i Monte Carlo i morgen. Foto: EPA/Scanpix
POLE POSITION: Michael Schumacher får beste startspor under Monaco Grand Prix i Monte Carlo i morgen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Skuffet Alonso

– Jeg hadde fått beste startspor. Det er helt sikkert. Jeg var langt under mine egne tider. Etter å ha dominert i hele helga er det ikke morsomt å tape på siste runde, sier en skuffet Renault-fører.

Etter endt kvalifisering var den spanske føreren fattige seks hundredeler bak Schumacher.

Mark Webber i Williams-Cosworth sikret seg tredje startposisjon, mens Räikkönen endte opp med fjerde beste tid.

Giancarlo Fisichella, Juan Pablo Montoya Rubens Barrichello, Jarno Trulli, David Coulthard og Nico Rosberg følger på plassene bak i starten av søndagens løp. (ANB)

RENAULT-SINNE: Renault-teamet var imidlertid rasende på Schumacher, og mer enn antyder at han stoppet med vilje i siste sving, og hindret dermed Fernando Alonso i å slå bestetiden hans.