Schumacher raskest for første gang siden comebacket

Best på trening i Australia.

RASK: Michael Schumacher og Mercedes-teamet er i rute før VM-premieren i Australia. Fredag var den tyske motorsportlegenden raskest på trening.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ross Land
RASK: Michael Schumacher og Mercedes-teamet er i rute før VM-premieren i Australia. Fredag var den tyske motorsportlegenden raskest på trening.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ross LandVis mer

For første gang siden comebacket i formel 1 var tyske Michael Schumacher fredag raskest på trening.

«Schumi» var ett tidel raskere enn landsmannen Nico Hülkenberg. På fredagens første treningsrunde var Schumacher nummer tre. Sju ganger er Schumacher blitt verdensmester i F1, men det har gått trått i comebacket.

Denne sesongen ser 43-åringen bedre ut enn på lenge. Det ser ut til at Mercedes har fått orden på en bil som fusket sist sesong.

- Vi er i mye bedre stand nå enn for 12 måneder siden. Grunnlaget er bedre nå. Alle ressursene settes inn mot å forbedre bilen. For 12 måneder siden var alt galt med bilen, og vi mistet litt kontroll over hva vi skulle justere, sa Mercedes-sjef Ross Brawn etter at Schumacher suste fra konkurrentene på den andre treningen foran helgens sesongstart på Albert Park i Melbourne.

- Denne prestasjonen viser hva jeg snakker om. Og så er dette herlig for Michael selvfølgelig, fortsatte Brawn.

VM-runden går søndag. Verdensmester Sebastian Vettel var bare nummer ti, mens Jenson Button og Lewis Hamilton i sine McLaren-biler var 15. og 16. raskest. Kimi Räikkönen gjør formel 1-comeback i år. Finnen har vært bra i vinter, men klarte bare 18. beste tid i andre treningsomgang. Det var vått og regnfullt på Albert Park fredag. Dekkvalgene var avgjørende. Det er noe av forklaringen til flere overraskende resultater.

(NTB)