VENNER OG RIVALER: David Coulthard (til venstre) og Michael Schumacher knyttet et vennskap under sin storhetstid i Formel 1. Coulthard følger med på Schumachers rehabilitering. Foto: AP Photo/Frank Augstein
VENNER OG RIVALER: David Coulthard (til venstre) og Michael Schumacher knyttet et vennskap under sin storhetstid i Formel 1. Coulthard følger med på Schumachers rehabilitering. Foto: AP Photo/Frank AugsteinVis mer

David Coulthard håper på Schumacher-mirakel

Schumacher-rival: - Håper på et mirakel

Michael Schumacher og David Coulthard var i sin tid superstjerner i Formel 1-sirkuset. Sistnevnte håper på et mirakel for Schumacher.

Snaut fem år etter den forferdelige ulykken i de franske alper, er det fortsatt lite vi vet om hvordan det faktisk går med Michael Schumacher (49). Familien har jobbet hardt for å holde privatlivet privat, og få opplysninger om Formel 1-legendens helsetilstand er kjent for offentligheten.

Uansett: Tyskeren er kanskje den største i motorsport noensinne. Han var en superstjerne ikke bare i hjemlandet, men i store deler av verden. Fortsatt høster han stor beundring fra verdens aller beste Formel 1-kjørere, og ikke minst tidligere konkurrenter.

Flere aviser, blant annet Der Westen og tyske Express, skriver nå om David Coulthard (47), som var en av Schumachers argeste konkurrenter da karrieren var på topp. Han håper på et mirakel.

- Jeg håper på et under og at Michael kommer tilbake til offentligheten slik at vi kan ha det gøy og le sammen igjen, sier Coulthard.

GODE VENNER: Michael Schumacher heller champagne ned ryggen på David Coulthard etter at de tok henholdsvis en andre- og førsteplass i et Formel 1-løp i 2001. Foto: AP Photo/Eraldo Peres
GODE VENNER: Michael Schumacher heller champagne ned ryggen på David Coulthard etter at de tok henholdsvis en andre- og førsteplass i et Formel 1-løp i 2001. Foto: AP Photo/Eraldo Peres Vis mer

- Hadde våre krangler

Skotten omtaler forholdet mellom de to rivalene som godt.

- Michael var utrolig stabil i måten han vant titler på. Vi hadde våre krangler og diskusjoner, men vi satte oss alltid ned med en drink og snakket om det, sier Coulthard.

Michael Schumacher tok sju VM-titler og totalt 91 enkeltseire fra 1991 til 2012.

Blant annet har tyske Sebastian Vettel, verdensmester fire ganger, uttrykt at han skulle ønske han kunne søke Schumacher for råd. «Schumis» tidligere lagkamerat, Rubens Barichello, har også ønsket å treffe ham, noe han ble anbefalt å ikke gjøre.

Det var i romjula 2013 at Schumacher kjørte såkalt «offpiste» i de franske alper, falt, og slo hodet i en stein. Det ble umiddelbart klart at tilstanden var alvorlig, selv om han kjørte med hjelm, og på et tidspunkt skal han ha kjempet for livet. Først etter ni måneder ble han skrevet ut fra sykehuset.

Hemmelighold

Schumacher bort fortsatt i familiens hjem i den lille sveitsiske byen Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i landet. Der har han fått behandling siden september 2014. Hjemmet til tyskeren skal også ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 49-åringen døgnet rundt.

Schumachers agent, Sabine Kehm, forklarte i desember hvorfor de kommer med så få detaljer om Schumacher.

- Alle forstår situasjonen. Det handler om verdighet, sa Kehm til L'Equipe, som hadde dedikert store deler av sin avis til Schumacher på dagen fire år etter ulykken.

Men selv om Formel 1-legenden selv skjermes for offentligheten, er ikke dette tilfelle for hele familien. Mick Schumacher (19) går nå i pappas fotspor.

I pappas fotspor

Sønnen driver aktivt med Formel 3. Tidligere i høst snakket han om hvilken betydning faren har hatt for nettopp det valget.

Mick ble født midt under farens storhetstid, i 1999. Han har selvfølgelig fått med seg farens bragder.

- Han har hatt stor påvirkning for at jeg driver med dette. Han var idolet mitt. Jeg prøver å lære av ham. Han har betydd alt for at jeg holder på med dette nå. Jeg er glad for det, sier Mick Schumacher til BBC.

Foreløpig har han ikke nådd farens stjernestatus, og kan stort sett gå på gata uten at folk vet hvem han er. Nettopp der har Schumacher-familien lykkes, sier 19-åringen:

- Da har vi vel gjort en god jobb med det å holde privatlivet privat.