Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Schumacher-seier skremmer ikke konkurrentene

Ferrari vant endelig et formel 1-løp igjen, men det skremmer ikke konkurrentene nevneverdig. De tror Michael Schumachers seier kan tilskrives den trange Imola-banen.

– På en normal bane ville jeg vunnet, men på Imola er det nesten umulig å passere, forteller Fernando Alonso, som kom i mål to sekunder bak Schumacher.

– En annerledes bane

Schumacher startet fra førstespor for 66. gang, fem biler foran Alonsos Renault. Innen den 35. runden hadde Alonso lagt seg rett bak Schumacher, og der ble han helt til mål.

– Imola er en annerledes bane, så det er nok mer rett å se på de to eller tre neste løpene før vi konstaterer hvem som har de raskeste bilene I 2006, forteller Alonso.

– Renault følte de var mindre konkurransedyktige her enn på andre baner. Vi i Ferrari var konkurransedyktige, og jeg tror vi skal være det også framover. Det er nå veldig jevnt mellom toppbilene, slår Schumacher fast.

85. seier

Seieren til Schumacher var hans 85 i karrieren, men den første siden slutten av 2004, hvis vi ser bort i fra USA Grand Prix i fjor da kun seks biler deltok.

Alonso hadde sjansen søndag men valgte å kjøre inn til pit stop i den 40. runden- Schumacher var innom samme sted runden etter, men klarte akkurat å komme seg ut foran Alonso. Der ble han også resten av løpet.

FERRARI FØRST: Michael Schumacher stikker en finger i været. Seieren hans er den første på over en sesong. Foto: Scanpix/Reuters
FERRARI FØRST: Michael Schumacher stikker en finger i været. Seieren hans er den første på over en sesong. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Alonso leder formel 1-statistikken blant førerne med 36 poeng, mens Schumacher avanserte opp til andreplass med 21 poeng. Mc larens Kimi Raikkonen, som endte på femteplass søndag, falt ned til en tredjeplass med 18 poeng.

Renault leder fabrikkonkurransen med 51 poeng foran Mc Laren på 33 poeng. Ferrari ligger her på tredjeplass med 30 poeng. Sesongens femte løp av 18 i sesongen går i Nuerburgring om to uker.

(ANB-AP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling