- FARLIG: Schumacher ble angrepet Barrichello etter dagens Grand Prix-løp. Foto: AFP
- FARLIG: Schumacher ble angrepet Barrichello etter dagens Grand Prix-løp. Foto: AFPVis mer

- Schumacher sendte meg nesten inn i en murvegg

- Farligste jeg har vært utsatt for.

|||— Den farligste manøveren som er gjort mot meg noen gang, sa formel 1-veteran Rubens Barrichello (38) og hudflettet sin tidligere lagkamerat Michael Schumacher (41) søndag.

Duoen som kjørte sammen i Ferrari fra 2000 til 2005, havnet i åpen ordkrig etter Ungarns Grand Prix, som ble vunnet av australske Mark Webber (33).

I kampen om tiendeplass skal Schumacher ha sperret Barrichello og nær sendt brasilianeren inn i en murvegg. Duoen skal heller ikke i glansperioden med Ferrari ha vært bestevenner.

— Han tok med seg noe fra fortiden inn i nåtiden, og det er unødvendig. Det var den farligste manøveren som har vært gjort mot meg noen gang, hevdet Rubens Barrichello.

Schumacher, den soleklart eldste av dagens formel 1-førere, tok kritikken med stor ro — selv om veteranen etter løpet ble straffet med minus ti startposisjoner i neste VM-runde.

Mercedes GP-laget hans ble ilagt 300.000 kroner i bot.

— Noen førere har sine meninger. Jeg holdt min linje innenfor 5 centimeter og gjorde det åpenbart at han måtte velge den andre siden hvor det var mer plass. Men han valgte ikke å bli med på det, mente Schumacher.

Trygg reise Mens rivalene kjempet mot uhell, uflaks og hverandre, fikk Mark Webber en trygg reise inn til sesongens fjerde seier. Australieren tok også over ledelsen i formel 1-VM.

McLaren-fører Lewis Hamilton måtte bryte Ungarns Grand Prix på grunn av en mulig girkassefeil, og dermed mistet briten sjansen til å forsvare ledelsen i VM.

Favoritt Sebastian Vettel startet fra pole position for sjuende gang på tolv løp denne sesongen, men den unge tyskeren ble straffet for å ha brutt reglene når sikkerhetsbilen er på banen, og han endte på tredjeplass bak Webber og Ferrari-fører Fernando Alonso.

Tett kamp Fire poeng skiller Webber og Hamilton, mens Vettel er ytterligere seks poeng bak.

— Seieren var litt av en gave for meg, men som dere vet, har jeg ikke fått så mange av dem i karrieren, sa Webber, som på 150 starter i VM har seks seirer.

Webber vant karrierens første VM-runde i Tyskland for et drøyt år siden. Han ble da den første australier med Grand Prix-seier siden Alan Jones i 1981.

Neste løp er Belgias Grand Prix siste søndag i august.

Sju runder gjenstår av VM, som avsluttes i Abu Dhabi midt i november.

(NTB)