Schumacher stoppet McLaren-dominans

BUENOS AIRES (NTB-DPA):I sin røde Ferrari vant Michael Schumacher i går VM-runde i formel 1. Tyskerens 28. seier i karrieren satte også en stopper for McLaren og finske Mika Hakkinens dominans hittil i år.

Hakkinen vant årets to første VM-runder, samt det siste løpet i fjor. Men i går måtte han ta til takke med andreplassen. Finnen kom til mål nesten 23 sekunder etter den doble verdensmesteren Schumacher. Treer ble Schumachers britiske stallkamerat, Eddie Irvine.

- Jeg kan ikke si at jeg var mye til optimist før løpet. Derfor smakte seieren ekstra godt for hele teamet, sa Schumacher.

Kollisjon

Han vant på tross av en mindre kollisjon helt i begynnelsen av løpet. Heller ikke fortsettelsen gikk helt slik han hadde ønsket. Helt mot slutten kjørte tyskeren av banen, men uten at det kostet altfor mye tid.

I femte runde kjørte Schumacher og David Coulthard i McLaren inn i hverandre i det de kjempet om ledelsen. Coulthard snurret rundt, og falt ned flere plasseringer. Skotten ble til slutt nummer seks.

Banen i Argentinas Grand Prix var svært våt, noe Schumacher også flere ganger tidligere har vist at han behersker best.
- Jeg var glad jeg bare kom til mål på en så glatt bane. Ferrari viste så imponerende kjøring at en andreplass nok var maksimalt denne gangen, sa Mika Hakkinen.

Genistrek

Schumacher var bare nummer tre ut fra start, bak de to McLaren-bilene. Men Schumachers genistrek var å kjøre med mindre drivstoff i bilen til enhver tid, for i stedet å kjøre innom depotet flere ganger. Det førte tyskeren opp i en etterhvert klar ledelse.

Allerede etter fem runder avanserte Schumacher opp på førsteplass. Men Hakkinen slo tilbake, og hadde ledelsen til et depot-stopp. Schumacher var inne i depotet, og Ferrari-teamet greide det mesterstykket å få ham ut igjen på 8,1 sekunder. Det førte til at Schumacher fikk kastet bilen inn foran Hakkinen. Siden var tyskeren uslåelig.

Fjorårets VM-vinner, Jacques Villeneuve, måtte bryte løpet etter 53 runder, da også franskmannen kolliderte med Coulthard.

(NTB)

PÅ TOPP: Ferrari er igjen på topp i Formel 1.